Pelét gyászolja a Forma-1 is - F1VILÁG.HU

Pelét gyászolja a Forma-1 is

HIRDETÉS
Csütörtökön, 82 éves korában meghalt minden idők egyik legismertebb és legjobb labdarúgója, a futball egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé. A brazil legenda szerette a Forma-1-et is, többször láthattuk ők a királykategória versenyein.
Michael Schumacher, Ferrari, Pelé, 2006, Brazilian Grand Prix

A 2002-es Brazil Nagydíj is sokak számára miatta maradt emlékezetes – ő intette le ugyanis az interlagosi futamot, egészen pontosan intette volna, ám nemes egyszerűséggel lekéste a győztes Michael Schumacher befutóját. Szerethető karaktere miatt viszont az ember jóformán csak kellemeset derült a nem mindennapi bakin.

2006-ban, szintén a Brazil Nagydíjon ő adta át a Forma-1-től ideiglenesen búcsúzó Michael Schumacher életműdíját (fenti fotó), de az elmúlt években is folyamatosan figyelemmel kísérte a száguldó cirkusz történéseit, tavaly Lewis Hamilton interlagosi győzelmét is nagy örömmel figyelte.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali csütörtök este rövid közleményben reagált Pelé halálhírére.

„Nagyon szomorúan értesültem a hírről, miszerint Pele, minden idők egyik legnagyszerűbb futballistája elhunyt” – fogalmazott Domenicali. „Ragyogó fény volt ő Brazília, illetve milliók számára szerte a világon. Tudása, mosolya és ragyogása örökké élni fog. Gondolatban családjával vagyunk ezekben a szomorú időkben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!