Perez és Hartley is büntetést kapott a futam után - F1VILÁG.HU

Perez és Hartley is büntetést kapott a futam után

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

Egy furcsa incidens miatt kapott büntetést Sergio Perez és Brendon Hartley az F1-es Bahreini Nagydíjat követően.

Perez és Hartley esetét már a futamon is vizsgálták, mivel nem tartották a felvezető körön alkalmazandó formációt. Perez megelőzte Hartley-t az elindulást követően, majd ezt a sorrendet tartották a felvezető kör alatt.

A páros a hatodik rajtsorból indult a versenyen, ám Hartley meglehetősen lassan hagyta el a rajtrácsot – Perez emiatt megelőzte őt. A szabályok szerint annak a versenyzőnek, aki az első biztonsági autós vonalig nem foglalja el eredeti pozícióját, a bokszból kell indulnia.

Hartley nem szerezte vissza eredeti rajthelyét a felvezető kör alatt, ám nem hajtott be a bokszba, hanem felállt a rajtrácsra, ezért a futam után a versenybírák mindkét pilótát meghallgatták, és végül úgy döntöttek, mindkettejüket 30 másodperces büntetéssel sújtják.

„A 11-es számú versenyautó (Perez) megelőzte a 28-as számút (Hartley) az első kanyar előtt, majd a felvezető kör hátralévő részében nem tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy visszaadja pozícióját” – áll az FIA közleményében.

„A 28-as rajtszámú versenyautót megelőzte a 11-es számú, majd nem vette vissza pozícióját az első biztonsági autós vonal előtt, és nem hajtott be a bokszba, ahogy a szabályzat 38.3-as cikkelye megkívánja” – ez pedig Hartley büntetésének indoklása a versenybírák szerint.

Hartley emellé még 2 büntetőpontot is kapott, így már 4-re emelte ezeknek a számát.

A büntetések miatt Perez a 12. helyről a 16.-ra, Hartley a 13.-ról a 17.-re esett vissza.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!