Toszkán Nagydíj

Perez és Hartley is büntetést kapott a futam után

Fotó: Bahrain GP
Sergio Perez (MEX) Force India VJM11 and Brendon Hartley (NZL) Scuderia Toro Rosso STR13 touch on lap one at Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 8 April 2018.

Egy furcsa incidens miatt kapott büntetést Sergio Perez és Brendon Hartley az F1-es Bahreini Nagydíjat követően.

Perez és Hartley esetét már a futamon is vizsgálták, mivel nem tartották a felvezető körön alkalmazandó formációt. Perez megelőzte Hartley-t az elindulást követően, majd ezt a sorrendet tartották a felvezető kör alatt.

A páros a hatodik rajtsorból indult a versenyen, ám Hartley meglehetősen lassan hagyta el a rajtrácsot – Perez emiatt megelőzte őt. A szabályok szerint annak a versenyzőnek, aki az első biztonsági autós vonalig nem foglalja el eredeti pozícióját, a bokszból kell indulnia.

Hartley nem szerezte vissza eredeti rajthelyét a felvezető kör alatt, ám nem hajtott be a bokszba, hanem felállt a rajtrácsra, ezért a futam után a versenybírák mindkét pilótát meghallgatták, és végül úgy döntöttek, mindkettejüket 30 másodperces büntetéssel sújtják.

„A 11-es számú versenyautó (Perez) megelőzte a 28-as számút (Hartley) az első kanyar előtt, majd a felvezető kör hátralévő részében nem tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy visszaadja pozícióját” – áll az FIA közleményében.

„A 28-as rajtszámú versenyautót megelőzte a 11-es számú, majd nem vette vissza pozícióját az első biztonsági autós vonal előtt, és nem hajtott be a bokszba, ahogy a szabályzat 38.3-as cikkelye megkívánja” – ez pedig Hartley büntetésének indoklása a versenybírák szerint.

Hartley emellé még 2 büntetőpontot is kapott, így már 4-re emelte ezeknek a számát.

A büntetések miatt Perez a 12. helyről a 16.-ra, Hartley a 13.-ról a 17.-re esett vissza.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS