Friss hírek

Perez és Latifi a bokszból rajtol délután

Sergio Perez és Nicholas Latifi is a bokszból vág majd neki a délutáni Holland Nagydíjnak, miután mindkettejük autójában komponenseket cseréltek csapataik, megszegve ezzel a Parc Ferme szabályait.

Perez a szombati időmérő edzésen nem jutott tovább a Q1-ből, és már szombat este tudni lehetett, hogy csapata kicseréli V6-os erőforrását, így a mezőny végére kényszerül.

Vasárnap délelőtt az energiaital-gyárosok megerősítették mindezt, és mivel egy új specifikációjú energiatárolót kapott, Perez a bokszból lesz kénytelen megkezdeni a mai versenyt.

Hirdetés
 

„Sergio rajtpozícióját tekintve a csapattal közösen úgy döntöttünk, hogy új erőforrás-elemeket építünk autójába. Mivel néhány ezek közül más specifikációjú, a bokszból fog rajtolni” – erősítette meg a Red Bull motorpartnere, a Honda.

Nem Perez lesz az egyetlen, aki a bokszból kezdi meg a zandvoorti versenyt: Nicholas Latifi a szombati időmérőn törte össze csúnyán autóját. A kanadai versenygépében kicserélték a váltót, ami eleve rajtbüntetést eredményezett volna nála. Mivel azonban egy új specifikációjú első szárnyat és orrkúpot kapott, ő is a bokszból startol délután.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!