Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
Sergio Perez, Racing Point RP20

Perez: Ez a dobogó a miénk volt…

Perez: Ez a dobogó a miénk volt…

Komoly esélyei voltak a dobogós eredményre a vasárnapi Emilia Romagna Nagydíjon Sergio Pereznek, egy rossz taktikai húzással viszont a mexikói minden esélyét elveszítette arra, hogy a 3. helyen érjen célba.

A Racing Point versenyzője a 11. helyről vágott neki az imolai versenynek, és parádés első etapot produkálva szépen küzdötte fel magát a pontszerzők közé.

A verseny végén, Max Verstappen kiesése után úgy nézett ki, Perez dobogóra állhat, a biztonsági autós szakaszt kihasználva viszont csapata úgy döntött, a bokszba hívja őt friss gumikért.

A rutinos pilóta így értékes pozíciókat veszített a pályán, amiket már nem is tudott visszanyerni a leintésig, így a 6. helyen ért célba.

Perez a verseny után szemmel láthatóan csalódottan nyilatkozott, ugyanakkor elegáns módon esze ágában sem volt kritizálni a csapatot a rossz taktikai húzásért.

„A dobogó a miénk volt. Azt gondolom, tökéletes versenyt futottunk, minden tőlünk telhetőt megtettünk. Szóval fáj, fáj most a dolog” – mondta érthető módon csalódottan a mexikói versenyző. „Ha a pozitívumokat nézzük, a csapat fantasztikus munkát végzett az első etapban.”

Az utolsó, mindent eldöntő bokszkiállással kapcsolatban Perez kifejtette: „A csapatnak nyilván több információja van, ők figyelik a versenyt… Meggyőződésem, hogy ez mindenki számára egy fájdalmas nap a csapatban… Nem tisztem kritizálni őket, épp ellenkezőleg: együtt nyerünk, együtt veszítünk. Csapatként kemény napon vagyunk túl, de megerősödve állunk majd fel a padlóról.”

„Az első etap tényleg a tökéletességről szólt részemről, néha nagyon keményen kellett nyomni. Most még nehéz mindent pontosan átlátni, rengeteg a csalódottság bennem, mint ahogy a csapatnál is. De a verseny után mindig könnyű tudni a válaszokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!