Perez „kárpótlást” vár - F1VILÁG.HU

Perez „kárpótlást” vár

HIRDETÉS
A megszerzett ötödik rajtkocka ellenére is óvatosságra int Sergio Perez, mivel a múlt heti Forma-1-es Bahreini Nagydíj hajrájában felrobbant motorját csak egy régebbi specifikációjú erőforrásra tudta a Racing Point cserélni.
Sergio Perez, Racing Point, is interviewed after Qualifying

A mexikói múlt héten az utolsó körökben kényszerült feladni dobogós helyezését az MGU-K meghibásodásából fakadóan. A csapata pedig csak régebbi motorral tudta felkészíteni az autót a mostani hétvégére, Perez szerint így körönként két tizedmásodperces hátrányban lehet riválisaihoz képest.

A Q2-ben másodikként záró pilóta az edzés harmadik etapjában viszont nem tudott újabb kimagasló eredményt elérni.

„Az ötödik helynél előrébb nem tudtam volna végezni. Tekintettel arra, hogy nem a lefrissebb motorral hajthatom az autót – mivel az új elfüstölt -, azt hiszem, eléggé sújtva vagyok” – vélekedett Perez.

„Kemény versenyre számítok, a hosszú egyenesek lehetőséget biztosítanak az előzésekre. Sok minden közrejátszik a futamban, de remélhetőleg néhány pontot össze tudok szedni, és a motor is kibírja” – közölte elvárásait a Racing Point pilótája.

A csapattárs, Lance Stroll a Q2-ben kiesett, miután megsérült az autója.

„A nyolcas kanyar kijáratán jobban rámentem a rázókőre, nem durván, de megsérült a padlólemez, elveszítettem az autó hátsó felét, így nem jutottam be a fináléba.

„Nagyon rossz időt futottam, ami nagy szívás, mert a tempóm jó volt. Meg is vagyok lepődve az alkatrész törésén, mert nem éreztem keménynek az ütést.” – zárta csalódottan Stroll az időmérő értékelését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!