Friss hírek

Perez: Kockáztattunk, és végül elúszott a dobogó

Nem jött be a kockázatos stratégia Sergio Perez számára a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, így a mexikói egy dobogós eredmény helyett végül csak egy 9. hellyel távozhat Szocsiból.

Perez erős versenyt produkált vasárnap, saját bevallása szerint pedig jó esélyük volt arra, hogy felálljanak a dobogóra az Orosz Nagydíjon, a hajrában megérkező eső azonban nem hozott szerencsét nekik.

A Red Bull versenyzője több pilótához hasonlóan kint maradt a sima futófelületű abroncsokkal, mivel azonban az eső intenzívebbé vált, rengeteg pozíciót veszített. Végül a 9. helyen intette le a kockás zászló.

Hirdetés
 

„Jó eséllyel pályáztunk a dobogóra, szóval úgy döntöttem, vállalom a kockázatot, és ahelyett, hogy a bokszba hajtanék intermediate-gumikért, kint maradok slick-abroncsokon” – mondta a mexikói.

„Az első és a harmadik szektor elég száraz is volt, és sikerült melegen tartani a gumikat. Ha tehát felszáradt volna, működött volna a dolog, azok versenyének pedig annyi lett volna, akik interekre váltottak.”

„Utólag viszont a slick nem volt helyes döntés, és az eső időzítése a futamon azt jelentette, hogy voltak, akik szerencsével jártak, mások nem. Jó eredményt érhettünk volna el, erőből dobogóra állhattunk volna, és a lassú kerékcsere ellenére sikerült átrágnunk magunkat a mezőnyön, és feljönni a 3. helyre. De néha ilyen a versenyzést.”

„A kerékcserénél nem emberi hiba történt, beszéltem is a csapatommal a verseny után, hogy lássam, rendben vannak-e, hiszen nyilván mindannyian csalódottak vagyunk. Csapatként így is sok pontot gyűjtöttünk, és igen, frusztráló, ami velem történt, de úgy érzem, sokat kihoztam az autóból, ami ígéretes a két hét múlva esedékes törökországi verseny előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!