Perez: Kockáztattunk, és végül elúszott a dobogó - F1VILÁG.HU

Perez: Kockáztattunk, és végül elúszott a dobogó

HIRDETÉS
Nem jött be a kockázatos stratégia Sergio Perez számára a Forma-1-es Orosz Nagydíjon, így a mexikói egy dobogós eredmény helyett végül csak egy 9. hellyel távozhat Szocsiból.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 26: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda during the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 26, 2021 in Sochi, Russia. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Perez erős versenyt produkált vasárnap, saját bevallása szerint pedig jó esélyük volt arra, hogy felálljanak a dobogóra az Orosz Nagydíjon, a hajrában megérkező eső azonban nem hozott szerencsét nekik.

A Red Bull versenyzője több pilótához hasonlóan kint maradt a sima futófelületű abroncsokkal, mivel azonban az eső intenzívebbé vált, rengeteg pozíciót veszített. Végül a 9. helyen intette le a kockás zászló.

„Jó eséllyel pályáztunk a dobogóra, szóval úgy döntöttem, vállalom a kockázatot, és ahelyett, hogy a bokszba hajtanék intermediate-gumikért, kint maradok slick-abroncsokon” – mondta a mexikói.

„Az első és a harmadik szektor elég száraz is volt, és sikerült melegen tartani a gumikat. Ha tehát felszáradt volna, működött volna a dolog, azok versenyének pedig annyi lett volna, akik interekre váltottak.”

„Utólag viszont a slick nem volt helyes döntés, és az eső időzítése a futamon azt jelentette, hogy voltak, akik szerencsével jártak, mások nem. Jó eredményt érhettünk volna el, erőből dobogóra állhattunk volna, és a lassú kerékcsere ellenére sikerült átrágnunk magunkat a mezőnyön, és feljönni a 3. helyre. De néha ilyen a versenyzést.”

„A kerékcserénél nem emberi hiba történt, beszéltem is a csapatommal a verseny után, hogy lássam, rendben vannak-e, hiszen nyilván mindannyian csalódottak vagyunk. Csapatként így is sok pontot gyűjtöttünk, és igen, frusztráló, ami velem történt, de úgy érzem, sokat kihoztam az autóból, ami ígéretes a két hét múlva esedékes törökországi verseny előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!