Perez miatt a Ferrari esélyesebb a konstruktőri címre? - F1VILÁG.HU

Perez miatt a Ferrari esélyesebb a konstruktőri címre?

HIRDETÉS
Meglehetősen komoly kritikával illette Sergio Perezt a korábbi Forma-1-es versenyző, René Arnoux, aki szerint a Ferrarinak majdhogynem több esélye van a konstruktőri trófea elhódítására, mint a Red Bullnak.
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari SF-24 during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 02, 2024 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403020339 // Usage for editorial use only //

A maranellói gárda magabiztos kettős győzelmet szerzett a másfél héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíjon, így a csapat mindössze 4 ponttal van lemaradva a listavezető Red Bulltól a konstruktőrök versenyében. René Arnox szerint az már Bahreinben világos volt, hogy a Ferrari sokkal jobb autóval rendelkezik, mint tavaly, Ausztráliában pedig egész egyszerűen tökéletesen muzsikáltak az SF-24-es versenygépek.

„A Ferrarinak nagyszerű versenye volt” — mondta Arnoux a La Gazzetta dello Sportnak. „Sainz igazán tökéletes teljesítményt nyújtott. És az autó alapvetően versenyképes volt az időmérőn és a futamon is. Verstappen persze hiányzott egy technikai probléma miatt, de a Ferrari jól ment ott, és a legtöbbet hozták ki a hétvégéjükből.”

„Elvégre azt már az első versenyhétvégétől kezdve tudjuk, hogy az autójuk sokkal jobb, mint a 2023-as. Sokkal közelebb van a Red Bullhoz, ennek pedig teljes megerősítését láttuk Ausztráliában. Nincs még teljesen a Red Bull szintjén, de majdnem.”

„Viszont az is igaz, hogy a Red Bull csak egy autóval van ott a mezőny elején. Mert Perez egy második számú, néha harmadik számú versenyző. Gyakran eltűnik.”

Arra a kérdésre, hogy mik lehetnek a Ferrari céljai az idei Forma-1-es évadban, Arnoux kifejtette, szerinte az olaszok akár a konstruktőri címért is versenybe szállhatnak, ha Perez nem tud rendszeresen az élen csatázni.

„Én a Ferrarival vagyok, nekik szorítok, de mindenekelőtt azt remélem, hogy ez a szexbotrány és intrika befejeződik a Red Bullnál. Igazi párharcot akarok látni, az nem érdekel, hogy a Ferrari nyer egy ilyen dolog miatt. Remélem, hogy harcolni tudnak a konstruktőri címért, már csak azért is, mert nem úgy tűnik, hogy Perez olyan magas szinten teljesít.”

„Valójában azt mondanám, ha nem okoz komoly problémákat, a Ferrarinak majdhogynem jobb esélye van, mint a Red Bullnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!