Perez olykor már Verstappennél is magabiztosabb - F1VILÁG.HU

Perez olykor már Verstappennél is magabiztosabb

HIRDETÉS
Sergio Perez megtalálta a helyét, és olykor a világbajnok csapattársánál is hamarabb felveszi a versenyhétvége ritmusát – árulta el a Red Bull Forma-1-es istállójának egyik szakembere.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 07, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images)

Egy mondás szerint három a magyar igazság, és ez bizonyos szempontból az osztrák tulajdonban lévő Red Bull F1-es csapatára is érvényes. Ennyi cserére volt szüksége az istállónak ahhoz, hogy Daniel Ricciardo távozása után egy ütőképes utódot találjon.

Ricciardo 2018-as csapatváltását követően a Red Bull évekre félkarú óriássá vált, hiszen a helyére ültetett Pierre Gasly és Alex Albon sem tudta hozni az élcsapatnál elvárt szintet. 2021-ben azonban beültették az autójukba Sergio Perezt, aki egy szezonnyi alkalmazkodás után most már ott tart, hogy időnként a címvédő max Verstappennél is képes jobb teljesítményt nyújtani. Erről a színfalak mögött dolgozó vezető mérnök, Paul Monaghan nyilatkozott. A szakember szerint a két pilóta már nagyjából egy szinten teljesít, így ide-oda billeg közöttük a mérleg nyelve.

„Checo idén hihetetlenül jól megy. Az autó nem mindig a kedvére való, de jól tudja vezetni. Érdekes, hogy Max… ő aztán jól tudja kezelni. Te jó ég, még mennyire jól! A szeretem-nem szeretem tipikus játék, ami a csapattársak között zajlik. Ne feledjék, Checo tavaly úgy lett Max csapattársa, hogy egy szabályrendszer végéhez közeledtünk, és Max visszajelzései alapján alakítottuk az autót.”

A szakember szerint Perez a versenyhétvégék során hamarabb megtalálja a számára ideális beállításokat, amire Verstappen a minden korábbinál erősebb tempójával reagál.

„Nem mondanám, hogy ez egy körülményes autó, de azt sem, hogy egyszerű. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Checo nagyon érzi és kedveli is. Hogy Max is eljut-e erre a pontra? Igen, a hétvége előrehaladtával így történik. Hogy fog-e rá panaszkodni? A panaszkodás nem a legjobb kifejezés, inkább építő jellegű kritikának mondanám. Szerintem erre mindkettejük részéről számítanunk kell. Azt nem tudom, hogy melyikük érzi jobban magát. Maxot sosem láttam még ilyen jól vezetni. Meglátjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!