Perez: Sehol sem voltam az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Perez: Sehol sem voltam az időmérő előtt

A szabadedzések során még meglepően nagy lemaradásban volt Sergio Perez csapattársához és az aktuális éllovashoz képest, a mexikóinak azonban néhány változtatással az időmérőre éppen sikerült egyenesbe hoznia franciaországi hétvégéjét.

Perez a pénteki és a szombati gyakorlásokat a 6., a 10. és az 5. helyen zárta, és Max Verstappenhez képest is mindegyiken legalább egy másodperc volt a lemaradása, ami még az edzések tétnélkülisége mellett is jelezte, hogy valami nem állt össze a mexikói és Red Bullja körül. Ezek után kisebb meglepetésnek számított, hogy a kvalifikációt Perez a harmadik helyen fejezte be, fél másodperccel és egyetlen pozícióval csapattársa mögött.

„Jó felzárkózás volt, mert őszintén szólva eddig a hétvége során sehol sem voltam. Rengeteget küszködtem, szerintem az időmérőig eddig ez volt a leggyengébb hétvégém. Végül sikerült elég jól felkapaszkodnom” – értékelte a napját a háromszoros futamgyőztes mexikói.

 

„Jó érzés, hogy egy ilyen nehéz kezdés után tisztességes kört tudtam összerakni a Q3-ban, és örülök, hogy ezzel ismét meccsben vagyok vasárnapra. Változtattunk a beállításokon, és sikerült megérteni a gumik működését, ami remélhetőleg a versenyre is erős helyzetbe hoz majd. Azt hiszem, a türelem, az erős rajt és a hőségben megválasztott jó gumistratégia lesznek majd az erős eredmény legfőbb összetevői. Az is fontos lesz, hogy jól összedolgozzunk, a lehető legjobb kimenetelt elérve a csapat számára.”

Christian Horner csapatvezető is bizakodó a Red Bull vasárnapi esélyei kapcsán, hiszen két autóval támadhatják a pole-ban segítő nélkül álló Charles Leclerc-t, ráadásul az energiaitalosok az egyenesbeli tempó terén is jobban állnak, hiszen kisebb leszorítőerő mellett tették le a garast, mint a Ferrari.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!