Perez: Több győztes csapat kell a Forma-1-be

Sergio Perez úgy gondolja, hogy csak úgy lehetne elkerülni, hogy ne forduljon el még több néző a Forma-1-től, ha több csapat lenne esélyes a futamgyőzelmekre.


Sergio Perez úgy gondolja, hogy csak úgy lehetne elkerülni, hogy ne forduljon el még több néző a Forma-1-től, ha több csapat lenne esélyes a futamgyőzelmekre.

A Forma-1 bevezeti az állórajtot a biztonsági autós fázisok után, illetve visszahozza a szikrázó autókat a következő idénytől, hogy még látványosabbá és izgalmasabbá tegye a versenyeket, amikre egyre több panasz érkezik az utóbbi időben.

Míg 2012-ben az első hét versenyen hét különböző győztest avattunk, addig az idei évben mindössze három pilóta állhatott csak fel a dobogó legmagasabb fokára, és a Mercedes toronymagasan dominál a mezőnyben.

Arra a kérdésre, hogy ő milyen változásokat szeretne a Forma-1-ben, Perez így felelt: „Több csapatot szeretnék győzni látni. Ez az, amire szükségünk van.”

„Ha visszatekintünk a 2012-es évad elejére, akkor nyolc vagy kilenc különböző győztesünk volt az első kilenc versenyen, az egy csodálatos évad volt.”

„Abban az évben a Williams nyert egy versenyt, én a Saubernél voltam és igen közel álltunk ahhoz, hogy egy futamot megnyerjünk, valahogy ismét össze kéne kapni ezt a sportot, és több lehetőséget adni a csapatoknak arra, hogy győzelmet arathassanak.”

„Úgy gondolom, hogy a rajongók szeretnék látni a Ferrarit, a McLarent, a Force Indiát, a Williamst és más csapatokat győzni, és szeretnének olyan tudattal a versenyhétvégékre érkezni, hogy reális esély van erre.”

„Itt Silverstone-ban, már most tudjuk, hogy a Mercedes fog nyerni vasárnap. Ez pedig egy kicsit unalmassá teszi a sportot, véleményem szerint.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései