Petrov elnézést kért kirohanása miatt - F1VILÁG.HU

Petrov elnézést kért kirohanása miatt

HIRDETÉS

Elnézést kért a Renault forma-1-es alakulatától a gárda orosz versenyzője, Vitaly Petrov, amiért nemrégiben élesen bírálta a brit-francia istállót az idei gyengélkedés miatt.


Elnézést kért a Renault forma-1-es alakulatától a gárda orosz versenyzője, Vitaly Petrov, amiért nemrégiben élesen bírálta a brit-francia istállót az idei gyengélkedés miatt.

A 27 esztendős versenyző menedzsere, Oksana Kossatchenko a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva pénteken elárulta, Petrov felfokozott érzelmi állapotban nyilatkozott a Russia 2 televíziónak a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjat követően.

„Ez egy érzelmektől fűtött interjú volt. Kivételes esetről beszélünk, és utána elnézést kért a csapattól. Soha többé nem fog megtörténni” – mondta Kossatchenko.

„Nagyon sajnáljuk, és a vezetőség már megvitatta a dolgot Vitaly-jal.”

Petrov menedzsere hozzátette, pénteken már a Renault csapatfőnökéve, Eric Boullier-vel, valamint tulajdonosával, Gerard Lopezzel is beszélt a történtekről.

A Renault egyelőre nem kommentálta az esetet.

Petrov egyébként azért kelt ki magából, mert úgy érezte, a csapat túl sokszor kritizálja versenyzőit, mellyel saját hibáit próbálja leplezni a nyilvánosság előtt.

„Sajnos nem mondhatok semmi rosszat a csapatról, ez benne van a szerződésemben” – így Petrov.

„Viszont rengeteg dolgot írtak már le a médiában. Az emberek azt mondják, hogy a csapat a versenyzőket kritizálja. De bocsássanak már meg: olvassák el az interjúimat! Én egyszer sem kritizáltam a csapatomat annak ellenére, hogy mennyi mindent veszítettünk el. Hányszor rontottuk el a bokszkiállást? Vagy a stratégiát?”

Hirdetés

„Tíz, vagy még több versenyen is pozíciókat vesztettünk. Még egy gyors autó nélkül is pontokat kellett volna szereznünk, ha jól taktikázunk, bőven bekerülhettünk volna a legjobb tízbe.”

„Én viszont soha nem mondtam egy interjúban sem, hogy a bokszkiállásoknál buktuk ezt el, és ami azt illeti, most sem beszélhetnék erről. De nem hallgathatok tovább – vége! Nem tudok mindent magamban tartani.”

A Lotus Renault GP jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyét foglalja el, míg Petrov 36 ponttal a táblázat kilencedik helyén tanyázik egy futammal a bajnokság vége előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!