Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Petrov nem tudja, mire számítson

Óvatosan nyilatkozott az előttünk álló versenyhétvégével kapcsolatban a Lotus Renault GP tehetsége, Vitaly Petrov.


Óvatosan nyilatkozott az előttünk álló versenyhétvégével kapcsolatban a Lotus Renault GP tehetsége, Vitaly Petrov.

Az orosz versenyző a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, nem tudja, mennyire fekszik majd az R31-es versenygépeknek a Yas Marina versenypálya, azonban reméli, Indiával ellentétben Abu Dhabiban sikerül értékes pontokat szerezniük.

„Fogalmam sincs, hogy a pálya fekszik-e majd az autónknak” – vallotta be Petrov.

„Csak miután megérkeztünk és megfigyeltük, miképp működnek a gumik, akkor tudjuk meg igazán, hol is állunk riválisainkhoz képest. Remélem, láthatjuk majd a sebesség jeleit, mint ahogy az elmúlt három versenyen is. Ami aggodalomra ad okot, hogy a kritikus időszakokban még nem hoztuk ki a maximális potenciált az autóból. Ezzel együtt remélem, hogy jó hétvégénk lehet.”

Petrov hozzátette, Indiában az egész mezőnynek nehéz dolga volt, hiszen egy új pálya esetében nagyon nehéz összerakni egy tökéletes versenyhétvégét.

„Indiában nehéz volt megtalálni a megfelelő beállításokat, de erős autó állt rendelkezésünkre. Beletelt egy kis időbe, mire megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt, de tudjuk, hogy ez soha nem könnyű, ha új pályára érkezünk.”

„Az autó nagyon jó volt az időmérőn, viszont hibáztam és nem jutottam a Q3-ba, amiért kár. Ráadásul ott volt az öt rajthelyes büntetés is. A versenyen gyorsak voltunk, elég gyorsak ahhoz, hogy a legjobb nyolcban végezzünk, de ez sajnos nem jött össze. Nagyon csalódottan hagytuk magunk mögött Indiát, hiszen nem gyűjtöttünk pontokat.”

Ugyan a Renault versenygépe jobbára a gyors, tempós pályákon versenyképes, Petrov reméli, hogy Abu Dhabiban és Brazíliában is esélyük lesz a jó szereplésre.

„A következő két versenyen szeretnék pontokat szerezni – ez az elsődleges célom. Már megmutattuk, hogy a gyors kanyarokban jó az autónk tempója, viszont tudjuk, hogy a lassú fordulókban küszködünk. Ha viszont sikerült koncentráltnak maradnunk és mindent jól összeraknunk a következő hétvégéken – beleértve az időmérőt, a bokszkiállásokat -, akkor azt hiszem, jó eredményeket érhetünk el. Szeretném jó teljesítménnyel zárni a szezont.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!