Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Portugália szívesen rendezne bajnokságon kívüli versenyt

Szívesen rendezne világbajnokságon kívüli Forma-1-es futamot Portugália – legalábbis ezt mondja az Algarve International Circuit vezetője.


Szívesen rendezne világbajnokságon kívüli Forma-1-es futamot Portugália – legalábbis ezt mondja az Algarve International Circuit vezetője.

A Forma-1 nemrégiben kinevezett új sportigazgatója, Ross Brawn nemrég arról beszélt, jó ötletnek tartja, hogy világbajnokságon kívüli versenyeken próbáljanak ki új versenyhétvége-formátumokat.

Úgy tudni, Brawn egy februári időpontot preferálna – méghozzá közel a legtöbb európai csapat központjához.

Paulo Pinheiro, a portimaói versenypálya főnöke azt mondja, ők szívesen otthont adnának egy F1-es versenynek.

„Egy F1-es verseny remek dolog, és érdekes számunkra, már csak a turizmus miatt is, hiszen gazdasági hatása van, a médiaérdeklődés óriási, főleg februárban, amikor nem dübörög annyira a turizmus” – mondta a szakember, majd hozzátette, a versenypálya hamarosan meg is kaphatja az F1-es versenyrendezéshez szükséges besorolást, miután elvégezték a szükséges változtatásokat az aszfaltcsíkon.

„Úgy véljük, hogy ez a folyamat a következő napokban befejeződik.”

A projekt ráadásul kormányzati támogatást is kaphat, Portimao polgármestere szerint ugyanis az országnak szüksége lenne a Forma-1-re, az ötletet ráadásul Antonio Costa miniszterelnök is érdekesnek tartja.

„Az ötlet, amit felvázoltak, rendkívül vonzó és izgalmas” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!