A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Racing Point-ügy: Újabb idézés, majd megrovás a csapatnak

A vasárnapi silverstone-i verseny után beidézték a Racing Point Forma-1-es csapatának képviselőit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai – az istálló megrovást kapott, amiért ezúttal is használta a testület szerint a Mercedesről másolt fékcsatornákat.

A versenybírók pénteken jelentették be, 400 ezer eurós pénzbírsággal és 15 pontos levonással sújtják az istállót azért, mert álláspontjuk szerint a Racing Point csapata a Mercedes által még az idei évet megelőzően kifejlesztett fékcsatornák másolatait használja.

A büntetést a Stájer Nagydíjra vonatkozóan hozták meg az ítészek, az ezt követő futamokon pedig megrovást kap az istálló. Az FIA azt mondja, ennek oka az, hogy maguk az alkatrészek technikailag nem szabálytalanok, csupán a tervezési folyamattal szegett szabályt az istálló, amiért meg is kapták a büntetésüket.

A 70. évforduló Nagydíját követően a csapat képviselőit újra beidézték a stewardok, hamarosan pedig jött is a szankció: a Racing Point megrovást kapott a fent említett alkatrészek ismételt használatáért.

Lance Stroll a 6., Nico Hülkenberg pedig a 7. helyen zárta a vasárnapi versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!