Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Racing Point-ügy: Újabb idézés, majd megrovás a csapatnak

Lance Stroll, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
A vasárnapi silverstone-i verseny után beidézték a Racing Point Forma-1-es csapatának képviselőit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai – az istálló megrovást kapott, amiért ezúttal is használta a testület szerint a Mercedesről másolt fékcsatornákat.

A versenybírók pénteken jelentették be, 400 ezer eurós pénzbírsággal és 15 pontos levonással sújtják az istállót azért, mert álláspontjuk szerint a Racing Point csapata a Mercedes által még az idei évet megelőzően kifejlesztett fékcsatornák másolatait használja.

A büntetést a Stájer Nagydíjra vonatkozóan hozták meg az ítészek, az ezt követő futamokon pedig megrovást kap az istálló. Az FIA azt mondja, ennek oka az, hogy maguk az alkatrészek technikailag nem szabálytalanok, csupán a tervezési folyamattal szegett szabályt az istálló, amiért meg is kapták a büntetésüket.

A 70. évforduló Nagydíját követően a csapat képviselőit újra beidézték a stewardok, hamarosan pedig jött is a szankció: a Racing Point megrovást kapott a fent említett alkatrészek ismételt használatáért.

Lance Stroll a 6., Nico Hülkenberg pedig a 7. helyen zárta a vasárnapi versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS