Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Racing Point: Vettel nálunk rátalál régi önmagára

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Racing Point: Vettel nálunk rátalál régi önmagára

A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green meg van győződve arról, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel náluk rátalál majd régi önmagára, és nyerő párost alkothatnak majd a német versenyzővel.

Vettel az idei szezont követően távozik a Ferraritól, 2021-ben pedig a már Aston Martin néven szereplő silverstone-i istállónál folytatja pályafutását.

A német pilóta az elmúlt években sokat küszködött a Ferrarinál, a Racing Pointnál azonban abban bíznak, náluk magára talál majd Vettel, és kölcsönösen segíthetik egymást.

„Azt gondolom, egy teljesen új dinamikát hoz fogni az egész csapathoz” – mondta Andrew Green technikai igazgató.

„Mindez jól mutatja Lawrence [Stroll – csapattulajdonos] szándékait, hogy hova is szeretné eljuttatni a csapatot, és mik a szándékai vele. Úgy gondolom, ez egy nagyon erőteljes kinyilatkoztatás.”

„Sebastian egy többszörös bajnok, egy olyan munkamódszert fog hozni a csapathoz, amilyennel még nem találkoztunk. És mi pontosan ezt akarjuk. Egy olyasvalakit akarunk, aki már megcsinálta, és megmutathatja nekünk, mi kell hozzá. Mi kell ahhoz, hogy elkezdjünk versenyeket nyerni? Mi kell ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjünk? És ő ezt fogja elhozni nekünk.”

„Cserébe pedig szerintem mi is tudunk segíteni Sebnek. Azt gondolom, fejben most nincs a legjobb állapotban. Azt gondolom, elveszítette egy kicsit az önbizalmát. És szerintem mi vagyunk a legjobb csapat abban, hogy fordítsunk a versenyzők sorsán, hogy rátaláljanak régi önmagukra. Szóval szerintem tényleg segíteni tudjuk őt.”

Green úgy véli, Vettel a jövőben tündökölhet majd az Aston Martinnal.

„Úgy hiszem, hogy így lesz. Mi nagyon is a versenyzőre fókuszálunk. Rengeteg időt szánunk arra, hogy megértsük versenyzőinket, és együtt dolgozzunk velük. Nagyon erős kapcsolatot és köteléket alakítunk ki velük. És ez segíti táplálni őket, kényelemben és biztonságban érzik magukat, és nem aggódnak olyan dolgok miatt, amik a hátuk mögött történnek.”

„Kiiktatjuk a politikát, és lehetővé tesszük számunkra, hogy arra fókuszáljanak, hogy minél gyorsabban vezessék az autót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Racing Point: Vettel nálunk rátalál régi önmagára
Grosjeant meglepte, hogy mindkettejüket kirúgják
Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól
A Mercedes kiszereli a DAS-rendszert autóiból
Hamilton az FIA-t kritizálja Petrov foglalkoztatása miatt
Az F1-es Portugál Nagydíj TV-közvetítései