Friss hírek

Räikkönen: A nyakam nem fáj úgy, mint 20 évvel ezelőtt

Pontosan 20 évvel ezelőtt ült először Forma-1-es autóban Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo pilótája – ráadásul mindez éppen Mugellóban, a hétvégi Toszkán Nagydíj helyszínén történt.

Ugyanaz a csapat, ugyanaz a pálya, csak éppen 20 év különbséggel. Räikkönen 2000. szeptember 12-én kapott először lehetőséget arra, hogy kipróbálja magát egy Forma-1-es Sauber volánja mögött a mugellói versenypályán. 

A koronavírus miatt újratervezett F1-es versenynaptárban idén először helyet kapott Mugello is, így a hétvégén itt versenyez a mezőny – tehát Räikkönennek bőven van lehetősége nosztalgiázni. 

Például arra is visszaemlékezett a finn, hogy problémái voltak a nyakával, ezért egyszerre nem tudott 3-4 körnél többet megtenni.

„Jó érzés újra Mugellóban vezetni, a pályán, ahol az első köreimet teljesítettem F1-es autóval 20 évvel ezelőtt. A nyakam határozottan jobb most, mint az első tesztnapom után” – mondta a finn. 

„A pályán ugyanolyan érzés vezetni, a kerékvetők kivételével nem sok különbség van” – folytatta. „Ez egy nehéz pálya, nehéz lesz megtalálni a beállítást, különösen úgy, hogy először vagyunk itt, és nincsenek referenciaadataink.” 

„Sok szempontból egyedi a vonalvezetés, más megközelítést igényel, ezért kell dolgoznunk a beállításokon. Sosem fogynak el a fejlesztenivalók, de a péntek ígéretesnek tűnt, szóval meglátjuk, hol végzünk az időmérőn.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!