Toszkán Nagydíj

Raikkönen nem kap büntetést

A Monte-Carlói Nagydíj sportfelügyelői úgy döntöttek, lezártnak tekintik a Kimi Raikkönen és Adrian Sutil között történt balesetet.

A Monte-Carlói Nagydíj sportfelügyelői úgy döntöttek, lezártnak tekintik a Kimi Raikkönen és Adrian Sutil között történt balesetet.

Néhány körrel a leintés előtt Kimi Raikkönen elvesztette uralmát autója felett az alagút utáni egyenesben, és belerohant a negyedik pozícióban száguldó Adrian Sutilba, akinek fel kellett adnia a küzdelmet.

Bár a balesetet egyértelműen Raikkönen okozta, a sportfelügyelők úgy döntöttek, nincs szükség kivizsgálni az incidenst, ugyanis az egy teljesen átlagos versenybalesetnek minősíthető.

“Miután a Stewardok meghallgatták a versenyzőket, és azok képviselőit, úgy döntöttek, nincs szükség további vizsgálatra, és lezártnak tekintik az ügyet” – állt a hivatalos közleményben.

Sutil a futamot követően elmondta, biztos benne, hogy Raikkönen nem szándékosan lökte ki, és ártatlan a balesetben.

“Fantasztikus verseny volt, egy borzalmas véggel” – mondta a Force India német versenyzője. “Meglehetett volna a negyedik hely. Borzalmasan nagy szerencsétlenség, hogy Kimi belém szállt. Nyilvánvalóan nem szándékosan tette.”

Raikkönen hozzátette, vélhetően túl hidegek voltak a fékei, blokkoltak a hátsó abroncsai, és ezért csúszott meg. A finn pilóta elnézést kért Sutiltól a történtekért, de nem hibáztatja magát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS