Räikkönen: Nem voltam már olyan gyors, mint 25 évesen - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Nem voltam már olyan gyors, mint 25 évesen

HIRDETÉS
A Forma-1-ből a tavalyi szezont követően távozott Kimi Räikkönen elismerte, úgy érzi, pályafutása utolsó szakaszában már nem volt annyira gyors, mint karrierje kezdetén.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell emilia Romagna 2021 from April 16 to 18, 2021 on the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Antonin Vincent / DPPI

A „Jégember” 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, majd néhány évnyi távollét után 2012-ben tért vissza, és az elmúlt idény végén akasztotta szögre a sisakját.

Räikkönen 2007-ben szerzett világbajnoki címet a Ferrarival, ahol Michael Schumacher helyét vehette át. A finn pilóta akkoriban csúcsformában volt, a McLarennel is remek idényeket teljesített, az idő előrehaladtával azonban talán veszített egy kicsit nyers tempójából.

„Nyilvánvalóan akkor sokkal fiatalabb voltam, mint most. 20 év biztosan sokat számít, nem vagyok olyan gyors, mint 25 évesen” – mondta Räikkönen az F1 Nation című podcastben.

Arra a kérdésre, hogy van-e bármi oka annak, hogy így gondolja, a finn hozzátette: „Nem tudom… Nem érzem, de biztos vagyok benne, hogy valami van. Lehetetlen, hogy ne változzon valami, és nyilván vannak más tényezők is, hiszen minden évben más az autó, mások a gumik.”

Egyes vélekedések szerint Räikkönen nem igazán tudott olyan jól alkalmazkodni a Bridgestone abroncsaihoz, miután távozott a McLarentől, a 21-szeres futamgyőztes azonban nem így gondolja.

„Nem gondolom, hogy ilyen egyszerű ez. A gumiknak nyilván sok köze van hozzá, de nyilván az autók is eltérőek csapatonként. 2007-ben viszont mindenkinek ugyanolyan gumija volt. Ilyenkor a gyártó sem erőlteti annyira. Mindenkinek ugyanolyan gumit adnak, és azzal boldogulnak a versenyzők.”

„De szerintem az azt megelőző évben is nagyon jó volt a Bridgestone, amikor még harc volt a Michelin és a Bridgestone között. Nem gondolom, hogy olyan nagy volt a különbség a két gyártó abroncsai között, amikor egymás ellen harcoltak.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a 2005 és 2007 közti időszakban volt-e igazán csúcsformában, Räikkönen kifejtette: „2003-ban is jól szerepeltem. Az autónk nyilván nem volt annyira gyors, mint szerettük volna. De 2007-ben sem szerepeltünk rosszul, máskülönben nem nyertük volna meg a bajnokságot.”

„Beletelt némi időbe, mire hozzászoktam a Ferrarihoz. Főleg az év késői szakaszában voltunk nagyon-nagyon gyorsak, különösen versenykörülmények között.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!