Friss hírek

Rasszista kommentekkel bombázták az F1-be érkező Zhou-t

Az Alfa Romeo kínai Forma-1-es pilótája Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a saját bőrén tapasztalta meg, milyen hátránya származik egy versenyzőnek abból, hogy a kisebbséghez tartozik.

Ahogy az élet egyéb területein, úgy manapság a Forma-1-ben is sok szó esik az internetes zaklatásokról és azok hatásairól. Lewis Hamilton már régen felvállalta a világ előtt az őt ért sérelmeket, de a közeljövőben például Michael Masi is nyíltan beszélt arról, bizonyos helyzetekben minek vannak kitéve a híres emberek. Immár közéjük tartozik a kínai származású Guanyu Zhou is, aki idén vált az Alfa Romeo versenyzőjévé, egyben hazája első F1-es pilótájává.

Mint a nyári szünet előtt elárulta, a szerződése bejelentését követően rá is gyalázkodó üzenetek vártak a közösségi médiában. Sokan csak azért címeztek felé sértéseket, mert erős anyagi háttérrel és ázsiai felmenőkkel rendelkezik.

„Eléggé fájt. Elértem az álmomat: az F2-ben az első háromban végeztem, így elég pontot gyűjtöttem a szuperlicenszhez, de az emberek nem igazán követtek ezen az utazáson, ami részemről kissé fájó volt. Meglepő, mennyi ember dobálózik rasszista és egyéb megjegyzésekkel. Sokan nem követik a nevelőszériákat, csak az F1-et, és amikor az látják, hogy Kínából jövök, azzal bélyegeznek meg, hogy biztos csak ilyen vagy olyan okból kaptam helyet” – magyarázta Zhou, aki mindig igyekezett a pályán elért eredményeivel reagálni a megjegyzésekre.

„Nem húznak le ezek a kommentek. A legjobb, amit tehetek, hogy a pályán mindent megteszek. Szerintem bizonyítottam, ami nagyon boldoggá tesz.”

Zhou elmondása szerint a szezon előrehaladtával a felé címzett üzenetek hangneme érezhetően megváltozott. A legtöbben elfogadták őt, néhányan pedig még bocsánatot is kértek tőle a korábbi kommentek miatt.

„A közösségi média jó dolog – minden sportág, minden személy lehetőséget kap arra, hogy azoknak is megmutassa magát, akiknek nincs lehetőségük közel kerülni hozzájuk. A hátránya viszont, hogy az emberek ok nélkül dobálóznak csúnya dolgokkal. Összességében azonban úgy érzem, ezt eléggé jól kezelem. Más ez az egész, mint ahogy azt a szerződés aláírásakor elképzeltem. Az F2-ben versenyezve mindenki abban bízik, hogy ülést kap az F1-ben. 2021-ben mindenki azt akarta, hogy az Alpine-hoz kerüljek. Furcsa, fél év alatt mennyi minden változik csak amiatt, mert helyet szereztem. Most már mindenki megszokott” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rasszista kommentekkel bombázták az F1-be érkező Zhou-t
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap
Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára
Brawn: Schumacher megérdemelten versenyez az F1-ben
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!