Halálos fenyegetéseket kapott Michael Masi a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj után - F1VILÁG.HU

Halálos fenyegetéseket kapott Michael Masi a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj után

A Forma-1 korábbi versenyigazgatóját nagyon megviselték az erőszakos üzenetek, amiket a nagy port kavart 2021-es szezonzáró futam után kapott. A családja életét is megfenyegették.

Óriási hullámokat gerjesztett a 2021-es Forma-1-es szezon utolsó versenyén Michael Masi versenyigazgató döntése, aki a futam utolsó körére sietve kihívta a biztonsági autót a mezőny elől, így Max Verstappennek lehetősége volt megtámadni az előtte autózó Lewis Hamiltont, és megkaparintani előle a világbajnoki címet. Masi döntését egyesek ünnepelték, és legalább annyian kritizálták, míg végül a korábbi versenyigazgató saját maga mondott fel az FIA-nál. Hosszú hónapokkal az esetet követően elárulta, az elégedetlen rajongók kitartóan zaklatták őt az interneten. Elmondása szerint a futam leintése után százával záporoztak a neki címezett üzenetek a közösségi médiában, ahol ezt követően még hónapokon keresztül támadták őt.

„Szerencsére Instagramon és Twitteren nem vagyok jelen. Régimódi emberként Facebookon azonban fent vagyok, amit a családommal és a barátaimmal való kapcsolattartásra használtam. Aznap este is megnyitottam, hogy megnézzem az üzeneteimet, de fogalmam sem volt, hogy ismeretlenek is írhatnak nekem” – magyarázta.

„Több száz üzenet várt. Sokkolóak voltak. Rasszista, gyalázkodó, hitvány üzenetek. Az égvilágon mindennek elneveztek. Halálos fenyegetések is voltak köztük. Azt írták, eljönnek értem és a családomért. Folyamatosan jöttek, és nem csak Facebookon, hanem LinkedInen is, aminek egy profi üzleti felületnek kellene lennie. Ott is ugyanazt kaptam.”

Masi tudta, hogy mentálisan hatással lesznek rá az üzenetek, ezért megpróbálta kizárni azokat. Ez nem sikerült.

„Ezt az egészet többnyire megtartottam magamnak. Csak néhány embernek mondtam el, a családomat és a barátaimat nem akartam ezzel terhelni. Az FIA tudott róla, de úgy érzem, mindenki előtt jelentéktelennek próbáltam beállítani a helyzetet.”

A szituáció hamar magával rántotta Masit. Veszélyben érezte magát, magába fordult, és még az étvágyát is elveszítette.

„Egy-két nappal később London utcáin sétálva azt gondoltam, rendben vagyok, de aztán azon kaptam magam, hogy azt figyeltem, követnek-e. Senkivel sem akartam beszélni, még a családommal és a barátaimmal sem. Elveszítettem az étvágyamat. Azt hallottam, ilyen helyzetben egyesek az evésbe menekülnek, de velem nem ez volt a helyzet. Fizikailag is hatott rám, de mentálisan jobban.”

Masi utólag látta be, hogy talán jó ötlet lett volna szakember segítségét kérni a bajban.

„Valakivel beszélnem kellett volna. Szerencsére nagyszerű emberek vettek körül, akik támogattak. Hihetetlenül szerencsés vagyok emiatt.”

Hirdetés

Ahogy arról nemrégiben ő maga nyilatkozott, az FIA-tól történő lemondását követően hazájába, Ausztráliába utazott, ahol már a jövőjét tervezgeti. Szeretné az eddig megszerzett tudását kamatoztatni, akármibe is vágja fejszéjét.

„Ettől az egész helyzettől sokkal erősebb személy lettem. Több izgalmas lehetőségem is adódott, helyileg és nemzetközileg egyaránt” – magyarázta Masi, aki hozzátette: hihetetlenül büszke és hálás az eddigiekért.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!