Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Rasszizmus miatt bocsátott el négy dolgozót a Mercedes

Négy munkavállalót bocsátott el a Mercedes, miután augusztusban kiderült, hosszú ideje rasszista viselkedést mutattak egy kollégájukkal szemben.

A The Sun értesülései szerint augusztusban küldték el a négy munkavállalót, miután a vezetők meghallották, hogy rasszista kifejezéseket használtak egy kollégájukkal szemben. A dolgozók nem a versenycsapatban, hanem a hírek szerint az istálló IT részlegén dolgoztak. 

Az egyik kollégát állítólag rendkívül csúnya, rasszista szavakkal illették, majd a Ramadan alatt egy szavazást tettek ki a személyzeti területen arról, hogy a férfi vajon mikor fogja megtörni a böjtöt. Az elbocsátott dolgozók a nevüket és a dátumokat is felírták a papírra. 

„Ez egy igazán borzalmas esete volt a rasszista zaklatásnak” – mondta a The Sun meg nem nevezett forrása. „Évek óta piszkálták a muszlim srácot. Minden akkor vált világossá, amikor kitették a szavazást. Aki aláírta és odaírt egy dátumot, kirúgták. Ez felháborító, különösen úgy, hogy Lewis olyan sokszor felszólal a rasszizmus ellen.

A Mercedes ennyit fűzött a történtekhez: „A belső vizsgálat megerősítette, hogy megsértették a sokszínűség és egyenlőség elvét a vállalaton belül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!