Red Bull: Nem ért meglepetésként minket a Mercedes taktikája - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nem ért meglepetésként minket a Mercedes taktikája

A Red Bull Forma-1-es csapatának főmérnöke, Paul Monaghan azt mondja, nem érte őket váratlanul a Mercedes bahreini stratégiája, és továbbra is magabiztosak, mert úgy érzik, reális esélyük van a világbajnokság megnyerésére 2021-ben.

Az osztrák istálló bombaformában rukkolt elő a szezonnyitó hétvégén: Max Verstappen révén az összes edzésen a leggyorsabbak voltak, és a pole-t is megszerezték a szombati időmérőn.

A vasárnapi verseny hajrájában aztán Max Verstappen próbálta levadászni a másképp taktikázó Lewis Hamiltont: a holland meg is előzte a címvédőt, ám mivel a versenyirányítás szerint a pályán kívül tette ezt meg, vissza kellett engednie maga mellé. Verstappen másodszor már nem járt sikerrel, így be kellett érnie az ezüstérmes pozícióval.

 

A Mercedes a vasárnapi versenyen egy agresszív taktikával ment rá a győzelemre: a Red Bullnál korábban hívta ki Hamiltont a bokszba, így pozícióelőnybe kerültek Verstappennel szemben.

Paul Monaghan viszont azt mondja, nem érte őket váratlanul a Mercedes stratégiája, és nem is biztos abban, hogy emiatt bukták el a győzelmet.

„Nem, azt nem mondanám, hogy megleptek bennünket vele” – mondta a Red Bull főmérnöke. „Igen, kiállhattunk volna Maxszal korábban is a második kerékcserére. De akkor használtabb gumikkal kellett volna utolérnünk Lewist. Ugyanígy kiállhatott volna ő is, és akkor gumielőnye lett volna.”

„Az etapjaink nagyjából azonosak voltak, a verseny végén pedig tempóelőnyben voltunk. Egyszer meg is tudtuk előzni, de aztán nem tudtunk még egyszer elég közel kerülni hozzá. Szóval nem tudom, hogy elúszott-e a dolog, inkább másképp játszottuk ki a lapjainkat.”

„A végén, mivel két méterrel túlmentünk a kerékvetőn, vissza kellett adnunk a pozíciót, ennyi az egész. Az autó tehát képes volt arra, hogy gyorsabb legyen a verseny során.”

Monaghan azt mondja, bizakodóan várják a folytatást, szerinte ugyanis a Red Bullnak sikerült bizonyítania Bahreinben azt, hogy reális esélye van a világbajnokság megnyerésére 2021-ben.

„A csalódottság a garázsban kézzelfogható volt, csalódottak vagyunk a második hely miatt. Viszont rengetegen vannak a paddockban, akik mindent megadnának azért, hogy legyen egy trófeájuk, és 18 pontot szerezzen egyetlen pilótájuk.”

„A miénk volt a pole, gyorsak voltunk, és csata lesz a szezon során. Ha tehát túlleszünk a kezdeti csalódottságon, arra gondolunk majd, hogy gyors autónk van, motivált versenyzőink, és Imolában újra nekirugaszkodhatunk. Ha pedig sikerül győznünk, ezt el is fogjuk felejteni, már csak történelem lesz.”

„Az év végi jutalom jelenleg nagyon is elérhető számunkra és a Mercedes számára. És a többiek is harcolni fognak. És ez azzal a felismeréssel jár, hogy igenis küzdhetünk érte. Gyors autónk van, egyszerűen csak össze kell szednünk magunkat a mostani verseny után.”

„Ahogy mondtam, szereztünk egy második helyet, és a győzelemért csatáztunk. Nem arról van szó, hogy teljesen lemaradtunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Red Bull: Nem ért meglepetésként minket a Mercedes taktikája
Sajtóhír: A Haas F1-es csapatához csatlakozik az Alfa Romeo
Szafnauer reagált a kritikákra: Tudom, mi kell a sikerhez
Horner: Fontos lenne változtatni Monaco vonalvezetésén
Sainz szerint fel kellene osztani a mezőnyt a monacói időmérőn

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!