Red Bull: Nincs még megállapodásunk a Porschéval - F1VILÁG.HU

Red Bull: Nincs még megállapodásunk a Porschéval

HIRDETÉS
Semmiféle megállapodást nem kötött még a Porschéval a Red Bull Forma-1-es csapata, az energiaital-gyárosok tanácsadója, Helmut Marko ugyanakkor elismerte, folynak az egyeztetések a német gyártóval. A szakember azt mondta, a világbajnok Max Verstappen is fontos tényező a „sakkjátszmában”.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - MARCH 25: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at the Jeddah Corniche Circuit on March 25, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Nemrég lapunk is beszámolt arról, hírügynökségi jelentések szerint a Volkswagen jövő héten hozhat végleges döntést arról, hogy két márkája, az Audi és a Porsche csatlakozik-e a Forma-1-hez 2026-tól. Kezdetben még arról szóltak a hírek, a két vállalat motorgyártóként érkezhet meg a száguldó cirkuszba, legutóbb viszont már arról lehetett hallani, gyári csapatként képzelik el szereplésüket az F1-ben.

Míg az Audit a McLarennel, addig a Porschét a Red Bull-lal hozták összefüggésbe, és míg előbbi partnerség vonatkozásában a felek tavaly év végén még tagadtak, addig a Red Bullnál elismerik, egyeztettek már a Porschéval egy esetleges partnerség kapcsán.

A Red Bullnál jelenleg is zajlik a motorrészleg építése Milton Keynes-ben, így az energiaital-gyárosok készen fognak állni arra, hogy az új motorformula 2026-os bevezetésére saját erőforrást fejlesszenek maguknak. Ám nem zárkóznak el egy autógyártóval való partnerségtől sem. Az osztrákok nemrég jelentették be, 2028 végéig meghosszabbították a regnáló világbajnok, Max Verstappen szerződését.

Helmut Marko a Red Bull motorsport-tanácsadója a Formel1.de című lapnak nyilatkozva elárulta, a holland „egyértelműen fontos szereplő ebben a sakkjátszmában”, és „a lehetséges gyártók fontolóra vétele nem észszerűtlen” dolog.

Az interjúban Markót arról is megkérdezték, szeretne-e látni a Forma-1-ben egy Red Bull-Porschét Verstappennel, no meg persze az 1-es rajtszámmal, a szakember pedig vigyorral az arcán kitérő választ adott: „Ha azt mondom, hogy ’jó’, akkor megint azt gondolják, hogy van valamilyen megállapodásunk!”

A 78 éves osztrák ugyanakkor hangsúlyozta, semmiben sem egyeztek meg a Porschéval: „Minden nyitott. Minden irányban tárgyalunk. Logikusnak tartom, hogy mi vagyunk a legvonzóbb partnerek egy gyártó számára.

Marko hozzátette, a Red Bull motorrészlege az év közepétől már „üzemképes” lesz Milton Keynes-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!