Renault: Ocon helyzete nem katasztrofális - F1VILÁG.HU

Renault: Ocon helyzete nem katasztrofális

Türelemre intette versenyzőjét, Esteban Ocont a Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul – a szakember szerint a francia pilóta helyzete egyáltalán „nem katasztrofális”.

Ocon jelenleg a 12. helyet foglalja el az egyéni pontversenyben 36 megszerzett ponttal, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo 78 pontot szerzett egyik, és a tabella 4. helyén áll.

A fiatal pilótát három versenyen is műszaki problémák hátráltatták, az Eifel Nagydíjon hidraulikus probléma miatt nem ért célba.

Ocon ráadásul az időmérőkön is nehezen tudja tartani a lépést Ricciardóval, és azokon a futamokon, melyek mindkettejük számára simán mentek, szintén az ausztrál mögött ért célba.

„Szerintem azt kell tennie, amit néhány verseny óta már csinál, amit sajnos nem sikerült pontokra váltania eddig, de okai voltak ennek” – mondta Cyril Abitbeoul csapatfőnök.

„Még most sem teljesen világos, hogy mi történt Mugellóban a fékek felmelegedésekor. Még nem tudjuk.”

„De legyünk világosak, Monza szintén nehéz volt. Egy kicsit újra kellett indítanunk a dolgokat Estebannal, azt, ahogy együtt dolgozunk. Sok egyeztetés zajlik, sok kemény munka a mérnöke, Mark Slade részéről, aki nem új ebben a szakmában.”

„Azt gondolom, Estebannak alapvetően nagyon pragmatikusnak kell lennie a helyzetével kapcsolatban, ami nem katasztrofális.”

Abiteboul elismerte, Oconnak nehéz dolga van csapattársával, Ricciardóval.

„Ha hozzáadnánk azokat a pontokat, amiket elveszített műszaki gondok miatt, ott lenne Daniel mögött. De Daniel Ricciardóról beszélünk, és soha nem volt még ilyen erős csapattársa. Voltak jó csapattársai, és [Sergio] Perez kifejezetten erős volt, de úgy gondolom, Daniel erősebb.”

Hirdetés

„Szerintem nagyon pragmatikusnak kell lennie, reális célokat kell kitűznie, ugyanakkor jelenlegi teljesítményét sem kell szégyellnie, fel kell építenie az önbizalmát, és türelmesnek kell lennie.”

„Néha sok fiatal pilóta kicsit türelmetlen, ami apróbb hibákhoz vezet, de egyáltalán nem tartok attól, hogy ezt nem lehet orvosolni. És a csapat támogatásával meg is fogjuk oldani ezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!