Rendkívüli ülést tart ma a Motorsport Világtanács, Mazepin jövője is téma lesz - F1VILÁG.HU

Rendkívüli ülést tart ma a Motorsport Világtanács, Mazepin jövője is téma lesz

HIRDETÉS
Rendkívüli ülést tart ma a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), hogy megvitassa az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos ügyeket.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 25: Nikita Mazepin, Haas VF-22 during the Barcelona February testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday February 25, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Oroszország csütörtök hajnalban indított katonai hadműveletet Ukrajna ellen, a háborúban pedig azóta többszáz civil lelte halálát. A Forma-1 vezetősége múlt héten jelentette be, jelen körülmények között lehetetlen lesz megtartani a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat, habár a szervezők szerint van még esély arra, hogy megtartsák a szocsi futamot.

Mindeközben az ukrán autósport-szövetség arra szólította fel az FIA-t, tiltsa el a versenyzéstől az orosz és fehérorosz szövetségek licencével rendelkező pilótákat – közéjük tartozik a Haas versenyzője, Nikita Mazepin is.

Az orosz pilóta jövője egyébként is bizonytalanná vált, miután a Haas csapata a barcelonai tesztek utolsó, pénteki napjára eltávolította fő támogatója, az orosz Uralkali logóit autójáról – az együttműködést pedig ezen a héten vizsgálják felül.

Az Uralkali részben Mazepin édesapjának tulajdonában áll, amennyiben tehát a felek útjai külön válnak, az egyben a fiatal orosz F1-es ülésébe is kerülhet.

Az FIA szóvivője megerősítette, kedden, azaz ma rendkívüli ülést tart a Motorsport Világtanács, hogy megvitassa az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos ügyeket. Minden bizonnyal Nikita Mazepin jövője is napirendre kerül majd az értekezleten.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!