Friss hírek

Ricciardo: A Red Bullnál töltött utolsó szezonom volt mentálisan a legnehezebb

Annak ellenére, hogy utolsó évét teljesíti a Renault-nál, Daniel Ricciardo remekül érzi magát a csapatnál – nem úgy, mint 2018-ban a Red Bullnál, amikor az osztrák istállótól búcsúzott.

A Renault vezetősége egyáltalán nem fogadta pozitívan, hogy Ricciardo már tavasszal bejelentette, év végén elhagyja az istállót, és a következő szezonban a McLarennél folytatja karrierjét. 

Az ausztrál pilóta megígérte a csapatnak, hogy az idei évben döntésétől függetlenül mindent belead majd azért, hogy sikerre vigye a csapatot: azt, hogy ezek nem üres szavak voltak, mi sem bizonyítja jobban, minthogy Ricciardo idén már két alkalommal is dobogóra állhatott. 

Ricciardo elmondta, ezt az évet mentálisan sokkal könnyebben viseli, mint akkoriban utolsó szezonját a Red Bullnál

„Az volt eddig érzelmileg a legnehezebb év” – mondta, a 2018-as szezon ugyanis egy igazi hullámvasút volt számára. 

„A szezon kezdetekor úgy tűnt, hogy a bajnoki címért küzdhetek, az év közepén aztán rájöttem, hogy elmennék a csapattól, majd az év vége felé kiesés után kiesés következett. Annyira sok érzelem volt, ez volt a mai napig a legnehezebb évem.”

Ricciardo ezután a Renault-hoz szerződött, ahol az autó teljesítménye ugyan elmaradt a Red Bullétól, mégis jól érezte magát a csapatnál, hiszen új kihívásokkal találkozott. 

„Örültem, hogy valamit felépíthetek egy új csapattal. Ebben az évben még inkább szórakoztató volt, mert ez az „építkezés” néhány jó eredményhez vezetett.”

Az ausztrál pilóta jelenleg 96 ponttal áll a bajnokság 6. helyén, ám mindössze 4 ponttal lemaradva a 4. helytől.

„Most nagyon szórakoztató ez az egész. Imádom a versenysportot és ezt a karantén és a kieső versenyek még inkább megerősítették ezt. Az, hogy ezek elmaradtak, felerősítette a versenyzés iránti vágyamat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!