Friss hírek

Ricciardo: Biztató a pénteki 2. hely

Daniel Ricciardo, a McLaren F1-es versenyzője a 2. leggyorsabb időt autózta a Stájer Nagydíj második szabadedzésén – az ausztrál pilóta egyelőre nagyon elégedett az autóval.

Ricciardo számára nehezen indult a szezon a McLarennél, azonban már egyre többször érzi úgy, hogy sikerült összeszoknia versenygépével: a Stájer Nagydíj pénteki szabadedzésén kifejezetten ezt érezte, miután a délelőtthöz képest is sikerült előrelépéseket tenniük. 

Ricciardo az első szabadedzésen a 12. helyen zárt, míg a második gyakorláson 1:05.748-as köridővel Verstappen mögött a 2. lett. Az ausztrál pilóta elmondása szerint sikeresen változtattak az autón kora délután, ez látszik az eredményen is.

„Ez egy jó nap volt. Azt mondanám, hogy furcsa. Furcsa, mert sok esőre számítottunk, különösen délutánra, és nem igazán érkezett meg. Nem számítottunk arra, hogy két száraz edzés lesz. Meglátjuk, hogy ez marad-e a hétvégére” – nyilatkozta a McLaren versenyzője. 

„Úgy gondolom, ez egy produktív péntek volt. Délelőtt nem volt meg a tempónk, de délutánra elvégeztünk néhány finomhangolást, és szerintem jobb lett. Nyilván az eredménytábla is azt mutatja, hogy jobb lett.”

„Magabiztosság és vezetésérzés szempontjából is előrelépést tettünk, de úgy érzem, még van mit tennünk, hogy erős pozícióban maradjunk szombaton. Még egy kicsit finomhangolnunk kell az autót, de egyébként elég jónak kell lennie. Elégedett vagyok a mai nappal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!