Ricciardo júliusban vezeti a Red Bullt, velük akar visszatérni az F1-be! - F1VILÁG.HU

Ricciardo júliusban vezeti a Red Bullt, velük akar visszatérni az F1-be!

Júliusban, a Brit Nagydíjat követő Pirelli-teszten vezetheti először a Red Bull 2023-as Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál reméli, jövőre vissza tud térni a mezőnybe.

Ricciardo a tavalyi évet követően veszítette el ülését, miután a McLaren gyenge teljesítménye miatt két szezon után felbontotta szerződését. A rutinos ausztrálnak volt csapata, a Red Bull dobott mentőövet, így 2023-ban az osztrák istálló tartalékversenyzőjeként tevékenykedik.

A 33 esztendős versenyző amellett, hogy részt vesz több versenyhétvégén is, intenzív programot folytat a csapat Milton Keynes-i szimulátorában, mostanáig azonban nem volt lehetősége arra, hogy vezesse a csapat idei autóját. Erre azonban júliusban sor kerül majd – ezt nemrég ő maga is megerősítette, a The Telegraph című lap értesülései szerint pedig az alkalomra a július 9-i Brit Nagydíjat követően kerül sor Silverstone-ban, a Pirelli gumitesztjén.

 

„Remélem, hogy ez egy olyan autó, amellyel visszanyerem az önbizalmam” – mondta. „A jelek a szimulátorban jók. Nyomás alá helyezem magam, mert érezni akarom a nyomást. Azt akarom, hogy ez a teszt jelentsen valamit.”

„2013 közepén is volt egy tesztem, amivel végül elnyertem a helyem 2014-re a csapatnál. 10 évvel később most mondhatni ugyanebben a helyzetben vagyok.”

„Elég hosszú ideje csinálom már ezt. Ha jól teljesítek, az nem lesz észrevétlen. Nem a köridő alapján ítélnek majd meg. Lehet, hogy azt mondják majd, ’ó, basszus, a második nap végére már padlóig nyomta’. A teszt végére azt szeretném, ha úgy lennének vele, ’Ebben a srácban még benne van. Nem csak körözgetett a pályán, nem egy tesztpilóta’.”

Ricciardo persze pontosan tudja, még ha ez is lesz a reakció a csapat részéről, nincs garancia arra, hogy ülést kap a Red Bullnál, hiszen Max Verstappen helye betonbiztos, és Sergio Pereznek is érvényes szerződése van 2024 végéig, a mexikói ráadásul remek formában kezdte a szezont.

„Ami engem illet, nyitottan kell hozzáállnom. A szezon közepén talán elkezdek majd körbenézni, hogy mely más csapatok elérhetők. De igen, a visszatérésem emlékeztetett arra, hogy a Red Bull milyen komoly szerepet játszott pályafutásomban, és mennyire szeretném, ha bezárulna a kör. Nem fogok hazudni. Hogy elképzeltem-e, hogy újra győzzek velük? Igen. Abszolút.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo júliusban vezeti a Red Bullt, velük akar visszatérni az F1-be!
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!