Ricciardo júliusban vezeti a Red Bullt, velük akar visszatérni az F1-be! - F1VILÁG.HU

Ricciardo júliusban vezeti a Red Bullt, velük akar visszatérni az F1-be!

HIRDETÉS
Júliusban, a Brit Nagydíjat követő Pirelli-teszten vezetheti először a Red Bull 2023-as Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál reméli, jövőre vissza tud térni a mezőnybe.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ricciardo a tavalyi évet követően veszítette el ülését, miután a McLaren gyenge teljesítménye miatt két szezon után felbontotta szerződését. A rutinos ausztrálnak volt csapata, a Red Bull dobott mentőövet, így 2023-ban az osztrák istálló tartalékversenyzőjeként tevékenykedik.

A 33 esztendős versenyző amellett, hogy részt vesz több versenyhétvégén is, intenzív programot folytat a csapat Milton Keynes-i szimulátorában, mostanáig azonban nem volt lehetősége arra, hogy vezesse a csapat idei autóját. Erre azonban júliusban sor kerül majd – ezt nemrég ő maga is megerősítette, a The Telegraph című lap értesülései szerint pedig az alkalomra a július 9-i Brit Nagydíjat követően kerül sor Silverstone-ban, a Pirelli gumitesztjén.

„Remélem, hogy ez egy olyan autó, amellyel visszanyerem az önbizalmam” – mondta. „A jelek a szimulátorban jók. Nyomás alá helyezem magam, mert érezni akarom a nyomást. Azt akarom, hogy ez a teszt jelentsen valamit.”

„2013 közepén is volt egy tesztem, amivel végül elnyertem a helyem 2014-re a csapatnál. 10 évvel később most mondhatni ugyanebben a helyzetben vagyok.”

„Elég hosszú ideje csinálom már ezt. Ha jól teljesítek, az nem lesz észrevétlen. Nem a köridő alapján ítélnek majd meg. Lehet, hogy azt mondják majd, ’ó, basszus, a második nap végére már padlóig nyomta’. A teszt végére azt szeretném, ha úgy lennének vele, ’Ebben a srácban még benne van. Nem csak körözgetett a pályán, nem egy tesztpilóta’.”

Ricciardo persze pontosan tudja, még ha ez is lesz a reakció a csapat részéről, nincs garancia arra, hogy ülést kap a Red Bullnál, hiszen Max Verstappen helye betonbiztos, és Sergio Pereznek is érvényes szerződése van 2024 végéig, a mexikói ráadásul remek formában kezdte a szezont.

„Ami engem illet, nyitottan kell hozzáállnom. A szezon közepén talán elkezdek majd körbenézni, hogy mely más csapatok elérhetők. De igen, a visszatérésem emlékeztetett arra, hogy a Red Bull milyen komoly szerepet játszott pályafutásomban, és mennyire szeretném, ha bezárulna a kör. Nem fogok hazudni. Hogy elképzeltem-e, hogy újra győzzek velük? Igen. Abszolút.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!