Ricciardo üléspróbán járt, de Vries egyre nagyobb nyomás alatt - F1VILÁG.HU

Ricciardo üléspróbán járt, de Vries egyre nagyobb nyomás alatt

HIRDETÉS
Üléspróbán járt nemrég az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál Daniel Ricciardo, ez pedig csak olajat öntött a tűzre azon pletykák esetében, melyek Nyck de Vries jövőjével kapcsolatban merültek fel az elmúlt hetekben.
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Nyck de Vries of Netherlands driving the (21) Scuderia AlphaTauri AT04 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)

De Vries tavaly, az Olasz Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben, amikor is a Williamsnél a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesítette. Miután a Forma-E sorozat világbajnoka élete első F1-es futamán derekasan helytállt, és pontot tudott szerezni, felkeltette a Red Bull figyelmét, az AlphaTauri csapatánál pedig ülést is biztosított a holland pilótának 2023-ra.

A faenzai kiscsapat viszont gyenge formában kezdte az idényt, de Vries pedig mostanáig nem tudott pontot szerezni, és több incidensben is érintett volt. A legjobban Bahreinben és Szaúd-Arábiában szerepelt eddig, mindkét versenyen a 14. helyen futott be – ám Ausztráliában és Azerbajdzsánban is autót tört, miközben Miamiban csak 18. lett, miután a nyitókörben nekiütközött Lando Norris versenyautójának.

Az AlphaTaurinál egyelőre állítják, megvan a bizalom de Vries felé, Franz Tost csapatfőnök szerint korai volna azt várni a holland versenyzőtől, hogy hiba nélkül versenyzi végig a szezont.

„Ahogy mindnig elmondom, van egy tanulási folyamat, egy olyan periódus, amikor vannak balesetek. Ha ugyanis egy versenyző nem balesetezik, az azt jelenti, hogy nem feszegeti a határokat” – mondta a szakember. „Nincs olyan versenyző, akinek ne lett volna balesete. Emlékszem Sebastian [Vettel] első versenyeire, többször fordult elő, hogy orrkúp nélkül jött vissza a bokszba az első kör végén. Ez is része a játéknak.”

Mindeközben viszont arról pletykálnak, a Red Bull felső vezetése – élén Helmut Markóval – mihamarabb javulást szeretne látni de Vriestől.

A pletykákkal kapcsolatban csak olaj volt a tűzre, hogy Daniel Ricciardo nemrég az AlphaTauri faenzai központjában járt üléspróbán – ennek viszont egyszerű oka van: az ausztrál versenyző nemcsak a Red Bull Racing, hanem a testvércsapat tartalékversenyzői szerepkörét ellátja, ha tehát valamely versenyzője nem tud vezetni az istállónak egy adott hétvégén, ő ugrik majd be helyette.

Maga de Vries azt mondja, reméli, a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon ő és a csapat is előrébb tud lépni egyet.

„Lesznek jelentősebb fejlesztéseink” – mondta. „Szóval igen, izgatottan várjuk ezt a hétvégét, hogy lássuk, feljebb tudunk-e lépni. Ráadásul nyilván egy szokványosabb hétvége jön, ami szintén segít.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!