Ricciardo üléspróbán járt, de Vries egyre nagyobb nyomás alatt - F1VILÁG.HU

Ricciardo üléspróbán járt, de Vries egyre nagyobb nyomás alatt

Üléspróbán járt nemrég az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál Daniel Ricciardo, ez pedig csak olajat öntött a tűzre azon pletykák esetében, melyek Nyck de Vries jövőjével kapcsolatban merültek fel az elmúlt hetekben.

De Vries tavaly, az Olasz Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben, amikor is a Williamsnél a vakbélgyulladással küszködő Alex Albont helyettesítette. Miután a Forma-E sorozat világbajnoka élete első F1-es futamán derekasan helytállt, és pontot tudott szerezni, felkeltette a Red Bull figyelmét, az AlphaTauri csapatánál pedig ülést is biztosított a holland pilótának 2023-ra.

A faenzai kiscsapat viszont gyenge formában kezdte az idényt, de Vries pedig mostanáig nem tudott pontot szerezni, és több incidensben is érintett volt. A legjobban Bahreinben és Szaúd-Arábiában szerepelt eddig, mindkét versenyen a 14. helyen futott be – ám Ausztráliában és Azerbajdzsánban is autót tört, miközben Miamiban csak 18. lett, miután a nyitókörben nekiütközött Lando Norris versenyautójának.

Az AlphaTaurinál egyelőre állítják, megvan a bizalom de Vries felé, Franz Tost csapatfőnök szerint korai volna azt várni a holland versenyzőtől, hogy hiba nélkül versenyzi végig a szezont.

„Ahogy mindnig elmondom, van egy tanulási folyamat, egy olyan periódus, amikor vannak balesetek. Ha ugyanis egy versenyző nem balesetezik, az azt jelenti, hogy nem feszegeti a határokat” – mondta a szakember. „Nincs olyan versenyző, akinek ne lett volna balesete. Emlékszem Sebastian [Vettel] első versenyeire, többször fordult elő, hogy orrkúp nélkül jött vissza a bokszba az első kör végén. Ez is része a játéknak.”

Mindeközben viszont arról pletykálnak, a Red Bull felső vezetése – élén Helmut Markóval – mihamarabb javulást szeretne látni de Vriestől.

A pletykákkal kapcsolatban csak olaj volt a tűzre, hogy Daniel Ricciardo nemrég az AlphaTauri faenzai központjában járt üléspróbán – ennek viszont egyszerű oka van: az ausztrál versenyző nemcsak a Red Bull Racing, hanem a testvércsapat tartalékversenyzői szerepkörét ellátja, ha tehát valamely versenyzője nem tud vezetni az istállónak egy adott hétvégén, ő ugrik majd be helyette.

Maga de Vries azt mondja, reméli, a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon ő és a csapat is előrébb tud lépni egyet.

„Lesznek jelentősebb fejlesztéseink” – mondta. „Szóval igen, izgatottan várjuk ezt a hétvégét, hogy lássuk, feljebb tudunk-e lépni. Ráadásul nyilván egy szokványosabb hétvége jön, ami szintén segít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo üléspróbán járt, de Vries egyre nagyobb nyomás alatt
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!