Rosberg: Schumacher még nem áll készen arra, hogy topcsapathoz szerződjön - F1VILÁG.HU

Rosberg: Schumacher még nem áll készen arra, hogy topcsapathoz szerződjön

HIRDETÉS
Mick Schumacher még nagyon nem áll készen arra, hogy egy topcsapatnál folytassa a versenyzést a Forma-1-ben, hiába küzdött gyönyörűen világbajnokokkal a legutóbbi versenyeken – véli Nico Rosberg.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 12: Mick Schumacher, Haas F1 Team, on the grid during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A Haas német versenyzőjét a 2022-es szezon első harmadában rengeteg kritika érte a vártnál gyengébb teljesítménye miatt, ráadásul Schumacher több komolyabb balesetbe is belekeveredett, ami miatt a pletykák szerint még F1-es ülése is veszélybe került.

A Ferrari juniorversenyzője viszont az elmúlt időszakban remekelt: Silverstone-ban megszerezte első pontjait, bő egy hete, a Red Bull Ringen pedig Forma-1-es pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, miután a 6. helyen ért célba. Schumacher ráadásul Max Verstappennel, Lewis Hamiltonnal, Fernando Alonsóval és Sebastian Vettellel is harcolni tudott.

Honfitársa, Nico Rosberg is dicsérte a fiatal pilótát, aki beszélt arról is, a Forma-1-ben egy-egy jó eredménnyel könnyen feledtetni lehet a gyenge formát.

„Micknek nehéz hetei voltak, szóval mindannyian örülünk, hogy most egy szép áttörést ért el” – mondta a 2016-os világbajnok az Eurosportnak. „A Forma-1 gyorsan mozog. Rengeteg kritikát kellett elviselnie. Ha viszont most fellapozom az újságokat, semmiféle kritikát nem látok vele kapcsolatban.”

„Egyetlen versenybe telt, egy 8. helyezésbe, egy király csatába Verstappennel Angliában, és mindent újra elfelejtettek. Ez az őrületes a sportunkkal kapcsolatban, ugyanakkor viszont ez jó hír Micknek is. Ha pszichológiailag nézzük, ez hihetetlenül értékes számára, mert most egy pozitív mentális ritmust találhat, amit magával vihet, és ez segíteni fogja őt a következő versenyeken.”

Bár dicséri Schumachert az elmúlt időszakban mutatott teljesítménye miatt, Rosberg egyelőre nem gondolja azt, hogy az ifjú német készen áll arra, hogy egy topcsapat pilótája legyen.

„Én nem így látom, időre van még szüksége ahhoz, hogy fejlődjön” – mondta a 23-szoros futamgyőztes. „Ezt a legutóbbi versenyek is megmutatták. Ezért is lenne értelme számára annak, hogy rászánja az időt, mielőtt megcéloz egy topcsapatot. Láttuk ezt George Russell esetében is, aki három évig versenyzett a Williamsnél, és aztán készen állt arra, hogy feljebb lépjen a Mercedeshez. Nem kell elsietni a dolgokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!