Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc a rajtnál került a négyszeres világbajnok elé, a futam első etapjában azonban nem igazán tudta tartani a lépést a Mercedesekkel.

A Ferrari ezért arra kérte őt, engedje el maga mellett Vettelt, amit a monacói – bár elégedetlenkedve, de – megtett a futam 11. körében.

Vettel azonban nem nagyon tudott jobb tempót diktálni nála, így esélye sem volt a Mercedesek ellen, miközben Leclerc versenyét ezzel a taktikával teljesen tönkretették, így csak az 5. helyen tudott célba érni.

A Mercedesszel 2016-ban vb-címet nyerő Nico Rosberg szerint viszont a Ferrari jól tette, amit tett.

„Szerintem helyes döntés volt, mert úgy tűnt, Vettel gyorsabb” – magyarázta a korábbi F1-es bajnok, aki Sanghajban is a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedett.

„Visszatekintve nem ez volt a helyzet, csak a DRS miatt tudott ilyen közel maradni Leclerchez.”

„De jó döntés volt megpróbálni. Ezzel viszont később tönkretették Leclerc versenyét, teljesen alulmaradt Verstappennel szemben, nagyon visszacsúszott. Szóval elég kemény döntés volt ez az ő számára.”

A Sky Sports F1 másik szakértője, Karun Chandhok hozzátette: „Elvégre ott volt neki a verseny első fele, és egyértelműen szakadt le a Mercedesektől.”

„Megért egy próbát, szerintem a Ferrari jól döntött. Mattia testbeszédéből teljesen világos volt, hogy a Mercedesre fókuszáltak, illetve arra, hogy mit kell tenniük azért, hogy megfogják őket.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek