Friss hírek

Russell: Azt hittem, hogy Lewis nem is ember, hanem szuperhős

George Russell nagy megtiszteltetésnek és lehetőségnek tartja, hogy Lewis Hamilton oldalán kezdheti meg első teljes szezonját a Mercedes F1-es versenyzőjeként, ennek nyomán pedig felidézte azt a közösségi médiát bejáró fotót is, amelyen gyerekként még akkori hőse, Hamilton aláírására áhítozik.

A 24 éves brit talán a legfelkészültebb az F1-ben valaha is új csapathoz igazolt versenyzők közül, hiszen tinédzserkora óta a Mercedes nevelőprogramjának tagja, így rengeteg időt töltött már az istálló berkeiben, egy futamon már rajthoz is állhatott velük, eközben pedig három szezonon át már tekintélyes mennyiségű versenytapasztalatot halmozott fel a Williams pilótájaként. Bár Hamilton munkáját is régóta figyelhette közelről, mégis furcsa érzések járják át, hogy most a hétszeres világbajnok csapattársa lehet.  

„Szürreális. Mindenki látta már azt a képet, amin közösen szereplünk Lewisszal, és én úgy tíz éves voltam – mindketten elég sokat változtunk azóta! Akkor én egy fiatal srácként még csak álmodtam az F1-ről, Lewis pedig már világbajnok volt, és szuperhősként tekintettem rá, nem is emberként. Most felnőttként pedig igazi kiváltság, hogy Lewis mellett versenyezhetek, ami nagyszerű tanulási lehetőség számomra” – mondta Russell a Mercedes W13-as modelljének bemutatóján.

Hirdetés
 

Ilyen csapattárs és a technikai szabályok nagyfokú változása mellett Russell nehezen tud jóslatokat tenni az idei szezonra, szerinte nagyon sok fog múlni az évközi fejlesztések ütemén, valamint a pilóták és a mérnökök közötti kapcsolaton.

„Versenyzőként végig magas szintet kell nyújtanunk, hogy megfelelő visszajelzéseket adjunk a csapatnak, és közösen fejlesszük tovább az autót, mert úgy hiszem, az év első és utolsó futama között drámai változáson fog átesni” – mutatott rá. „Nyitottnak kell lennünk, és szerintem fontos, hogy ne tűzzünk ki magunk elé túl sok célt, hiszen nem tudhatjuk, milyen lehetőségeket kínál nekünk az új autó. Rengeteg változás történt a szabályokban, én pedig új mérnökökkel kezdem meg a munkát, így sok az ismeretlen. A lényeges az, hogy képesek legyünk gyorsan reagálni, és számunkra ezen is lesz a hangsúly, hiszen mint mondtam, nagy fejlődésen mehetnek át az autók ebben az évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!