Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Russell nagyon büszke időmérős teljesítményére

George Russell (GBR) Williams Racing FW43B.
Portuguese Grand Prix, Saturday 1st May 2021. Portimao, Portugal.
Parádés teljesítményt nyújtott a Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén George Russell. A brit versenyző a 11. rajtkockát szerezte meg a sereghajtónak számító Williamsszel.

Pedig a szabadedzések alapján nem úgy tűnt, hogy Russellnek esélye lesz bejutni a Q2-be, inkább arra lehetett számítani, hogy a Williams versenyzői a Haas duójával csatáznak majd.

Russell ehhez képest valósággal brillírozott: a tegnapi kvalifikáción sikeresen beverekedte magát a Q2-be, ahol ráadásul egy pazar kört rakott össze, és megszerezte a 11. rajthelyet.

„Nagyszerű teljesítmény volt ez a részünkről!” – mondta elégedetten a brit. „Nem számítottam a Q2-re a délelőtti szabadedzés után, pláne nem a 11. rajthelyre!”

„Sikerült akkor összehozni egy jó kört, amikor igazán számított. Az elmúlt három évet tekintve ez a legjobb időmérős eredményünk, szóval nagyon büszke vagyok. Csapatként nagyon jó munkát végeztünk.”

„Holnap pedig előrébb kell jutnunk. Jó versenyautónk van, gyors az egyenesekben, úgyhogy meglátjuk, mire leszünk képesek.”

A Williams másik versenyzője, Nicholas Latifi nem szerepelt ennyire jól, ő csak a 18. helyen zárta a szombati időmérő edzést.

„Előreléptünk szombaton, mivel jelentős változtatásokat hajtottunk végre a pénteki szabadedzések után” – mondta a kanadai versenyző. „Viszont nem ez volt a legjobb időmérőnk, a Q1 végén képtelen voltam tiszta kört futni. Küszködtem az autó egyensúlyával, ráadásul a pályafelület miatt mindenki csúszkált. Elég frusztráló nap volt, de a verseny vasárnap lesz, és erre kell fókuszálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!