Friss hírek

Russell nagyon büszke időmérős teljesítményére

Parádés teljesítményt nyújtott a Portugál Nagydíj szombati időmérő edzésén George Russell. A brit versenyző a 11. rajtkockát szerezte meg a sereghajtónak számító Williamsszel.

Pedig a szabadedzések alapján nem úgy tűnt, hogy Russellnek esélye lesz bejutni a Q2-be, inkább arra lehetett számítani, hogy a Williams versenyzői a Haas duójával csatáznak majd.

Russell ehhez képest valósággal brillírozott: a tegnapi kvalifikáción sikeresen beverekedte magát a Q2-be, ahol ráadásul egy pazar kört rakott össze, és megszerezte a 11. rajthelyet.

„Nagyszerű teljesítmény volt ez a részünkről!” – mondta elégedetten a brit. „Nem számítottam a Q2-re a délelőtti szabadedzés után, pláne nem a 11. rajthelyre!”

„Sikerült akkor összehozni egy jó kört, amikor igazán számított. Az elmúlt három évet tekintve ez a legjobb időmérős eredményünk, szóval nagyon büszke vagyok. Csapatként nagyon jó munkát végeztünk.”

„Holnap pedig előrébb kell jutnunk. Jó versenyautónk van, gyors az egyenesekben, úgyhogy meglátjuk, mire leszünk képesek.”

A Williams másik versenyzője, Nicholas Latifi nem szerepelt ennyire jól, ő csak a 18. helyen zárta a szombati időmérő edzést.

„Előreléptünk szombaton, mivel jelentős változtatásokat hajtottunk végre a pénteki szabadedzések után” – mondta a kanadai versenyző. „Viszont nem ez volt a legjobb időmérőnk, a Q1 végén képtelen voltam tiszta kört futni. Küszködtem az autó egyensúlyával, ráadásul a pályafelület miatt mindenki csúszkált. Elég frusztráló nap volt, de a verseny vasárnap lesz, és erre kell fókuszálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!