Russell: Nem a Mercedes miatt intézkedik az FIA! - F1VILÁG.HU

Russell: Nem a Mercedes miatt intézkedik az FIA!

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, George Russell szerint nem igaz az, hogy a Mercedes nyomására vezet be intézkedéseket a „delfinezés” jelenségével kapcsolatban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), ő azonban örül annak, hogy gyorsan lépett a testület.
2022 Monaco Grand Prix, Sunday - Steve Etherington George Russell Mercedes

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az FIA egy új technikai direktívát küldött ki a Forma-1 csapatainak, melyben csökkenteni, vagy megszüntetni szeretné a versenyautók pattogását, mely a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon drasztikus méreteket öltött. Első lépésként alaposabban ellenőrzi majd az autó alján elhelyezett kopólapokat és csúszótalpakat, azok tervezését és kopását. Meg fognak továbbá határozni egy mérőszámot az autó függőleges irányú mozgása alapján, ami határértékként szolgál a vertikális oszcillációk szintjével kapcsolatban. Ezen mérőszám matematikai képletét az FIA még vizsgálja, a csapatokat megkérték, hogy járuljanak hozzá a folyamathoz.

George Russell az elmúlt hetekben azon versenyzők közé tartozott, akik a pilóták egészsége és biztonsága érdekében változtatásokat sürgettek – sőt, a brit pilóta már április végén, Imolában is arról beszélt az F1Világ.hu-nak nyilatkozva, hosszú távon nem fenntartható a jelenlegi helyzet.

A Mercedes versenyzője Montrealban úgy fogalmazott, örül annak, hogy az FIA ilyen gyorsan lépett.

„Ígéretes azt látni, hogy azonnal intézkedtek az ügyben, és nem telt hetekbe vagy hónapokba, illetve politikai döntésekbe, hogy ilyen változtatásokat hajtsanak végre” – mondta Russell a Sky Sports F1 televíziónak. „Ha a biztonságról van szó, a dolgokat azonnal meg kell oldani. Szóval kellemesen… nem azt mondom, hogy csalódottam, hogy ilyen gyorsan megtörtént, de szerintem ez egy jó dolog mindenki számára.”

Bár sokak szerint a Mercedes panaszkodására, illetve nyomására hozott intézkedéseket az FIA, egyes vélekedések szerint az új technikai direktíva őket érintheti a leghátrányosabban. Russell is azt mondja, nem miattuk vezették be az új ellenőrzéseket.

„Mindenki azt gondolja, hogy a Mercedes erőltette ezt, de a nyers teljesítmény szempontjából mi nem igazán akarunk szabályváltozást, ha ugyanis változás van, soha nem tudhatjuk, hogy előnyünkre vagy hátrányunkra válik-e.”

„Olyasvalami ez, amiről mi, versenyzők beszéltünk, miszerint változtatást szeretnénk, mert egyszerűen nem fenntartható, amin múlt hétvégén keresztülmentünk.”

Nézd meg legújabb videónkat a delfinezésről!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!