Friss hírek

Sainz: 2-0 a Halónak, de a DRS-t dobni kell

Carlos Sainz, a Renault F1-es versenyzője szerint el kell jutnia az F1-nek arra a pontra, hogy ne kelljen használniuk a DRS-t – az ugyanis roppant veszélyes.

Hirdetés
 

Marcus Ericsson az Olasz Nagydíj 2. szabadedzésén bukott hatalmasat (videó itt), miután egy műszaki hiba miatt nyitva maradt autóján a hátsó szárnya.

„Örülök, hogy jól van” – nyilatkozta Sainz, aki szerint a DRS nagyon veszélyes, hiszen ez okozta Ericsson balesetét is.

„Ez a mesterséges dolog, ez a DRS egy veszélyes dolog, amikor nem működik. Ha nem csukódik le, akkor az autó egyensúlya és a fékteljesítmény azonnal megváltozik” – magyarázta a spanyol.

Sainz hozzátette, bízik benne, hogy hamarosan megválhat a Forma-1 a DRS-től, és eljutnak arra a szintre, hogy ne kelljen ezt használniuk ahhoz, hogy az autók előzni tudjanak – azonban azzal is tisztában van, hogy ez egyelőre nem lehetséges.

„Remélem, hogy a Forma-1 úgy fejlődik tovább, hogy nem lesz szükség többé DRS-re az előzésekhez.”

„Úgy gondolom, hogy ma még szükség van rá, különben nem lehetne előzni. Remélhetőleg kifejlesztenek egy másmilyen Forma-1-et.”

Mindemellett a spanyol azt is megemlítette, hogy a Halo újra bizonyított Monzában, miután a Belga Nagydíjon a Sauber másik versenyzőjét, Charles Leclercet védte meg a „glória”.

„De a Halo működik! Még egy pont neki” – nyilatkozta Sainz. „Nagy köszönet az FIA-nak érte. Marcus az év leggyorsabb pontján ütközött. Ez jó az FIA-nak és a sportnak, hogy már nem vitás többé a Halo kérdése.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: 2-0 a Halónak, de a DRS-t dobni kell
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!