Sainz: 2-0 a Halónak, de a DRS-t dobni kell

Fotó: Renault
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18 on the grid. Hungarian Grand Prix, Sunday 29th July 2018. Budapest, Hungary.

Carlos Sainz, a Renault F1-es versenyzője szerint el kell jutnia az F1-nek arra a pontra, hogy ne kelljen használniuk a DRS-t – az ugyanis roppant veszélyes.

Marcus Ericsson az Olasz Nagydíj 2. szabadedzésén bukott hatalmasat (videó itt), miután egy műszaki hiba miatt nyitva maradt autóján a hátsó szárnya.

„Örülök, hogy jól van” – nyilatkozta Sainz, aki szerint a DRS nagyon veszélyes, hiszen ez okozta Ericsson balesetét is.

„Ez a mesterséges dolog, ez a DRS egy veszélyes dolog, amikor nem működik. Ha nem csukódik le, akkor az autó egyensúlya és a fékteljesítmény azonnal megváltozik” – magyarázta a spanyol.

Sainz hozzátette, bízik benne, hogy hamarosan megválhat a Forma-1 a DRS-től, és eljutnak arra a szintre, hogy ne kelljen ezt használniuk ahhoz, hogy az autók előzni tudjanak – azonban azzal is tisztában van, hogy ez egyelőre nem lehetséges.

„Remélem, hogy a Forma-1 úgy fejlődik tovább, hogy nem lesz szükség többé DRS-re az előzésekhez.”

„Úgy gondolom, hogy ma még szükség van rá, különben nem lehetne előzni. Remélhetőleg kifejlesztenek egy másmilyen Forma-1-et.”

Mindemellett a spanyol azt is megemlítette, hogy a Halo újra bizonyított Monzában, miután a Belga Nagydíjon a Sauber másik versenyzőjét, Charles Leclercet védte meg a „glória”.

„De a Halo működik! Még egy pont neki” – nyilatkozta Sainz. „Nagy köszönet az FIA-nak érte. Marcus az év leggyorsabb pontján ütközött. Ez jó az FIA-nak és a sportnak, hogy már nem vitás többé a Halo kérdése.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!