Friss hírek

Sainz: Egy veszélyes Grosjean, majd a balszerencse nehezítette a dolgát

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője az 5. hely helyett pontok nélkül zárta a Forma-1-es Brit Nagydíjat, miután az utolsó előtti körben defektet kapott.

A McLaren kettős pontszerzéssel és egy 5., illetve 6. hellyel zárhatta volna a Brit Nagydíjat, ám végül Sainz a futam végi defekt miatt visszacsúszott a 13. pozícióba. A spanyol pilóta elmondta, természetesen ez volt a legnagyobb csalódás számára, azonban nem ez volt az egyetlen kellemetlenség a futamon – Romain Grosjean miatt is bosszankodhatott. 

Grosjean fekete-fehér zászlójelzést is kapott, miután a Sainzcal szembeni védekezés során irányt váltott, majd később Daniel Ricciardóval szemben is szabálytalanul védte pozícióját, ami miatt magukhoz hívták őt a versenybírák – Grosjean végül figyelmeztetést kapott a stewardoktól. 

„Sok csata volt az első néhány körben, jött a biztonsági autós periódus, aztán át kellett verekednem magam egy nagyon veszélyes Romain Grosjeanon” – fogalmazott Sainz. 

A spanyol az ötödik helyen haladt, amikor a defekt miatt visszaesett, így végül pontot sem tudott szerezni. 

„A futam középső szakaszában figyeltem a gumikezelésre. Tudtam, hogy necces lesz a gumikkal, szóval amikor jött a defekt, bebizonyosodott, hogy az is volt.”

„Összességében azt hiszem, a szerencse nem az én oldalamon állt az első három vagy négy versenyen. Ma sok pontot veszítettünk, szóval csalódott vagyok. De ugyanakkor mindent jól csináltunk az utolsó két körig, szóval nem lehetek túl kemény a csapattal vagy magammal szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!