Friss hírek

Sainz: Levontuk a tanulságokat, most jobban kell teljesítenünk

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője úgy gondolja, fontos tanulságokat vontak le a Portugál Nagydíjat követően, így a hétvégi barcelonai versenyre már új tapasztalataikkal készülnek.

Sainz a portimaói időmérőn remek teljesítményt nyújtva az 5. rajtkockát szerezte meg, így bízott benne, hogy erős versenye lehet: a végeredmény azonban egyértelmű csalódás volt számára, ugyanis az első két futam után először nem sikerült számára a pontszerzés a Ferrarival. 

„Gondolhatjátok, hogy vasárnap este nem tudtam túl sok pozitívumot magammal vinni, mert nem voltam elégedett a nap alakulásával. Nagyon rossz verseny volt. Egy nagy elszalasztott lehetőség” – foglalta össze a történteket a spanyol pilóta. 

Hirdetés
 

„A versenyen negyedikek is voltunk, majd a 11. helyen végeztünk – a modern Forma-1-ben ez azt jelenti, hogy valami egyértelműen rosszul alakult és valami nem működött eléggé.”

Sainznak a Portugál Nagydíj végén a gumikezeléssel akadtak problémái, így több pozíciót is veszített. A spanyol pilóta elárulta, természetesen nagyon sokat dolgoztak azon, hogy rájöjjenek, mi okozta a problémákat, amelyekre bevallása szerint egyáltalán nem számítottak. 

„Miután egy kicsit több időnk volt elemezni a dolgokat, eltelt néhány nap, sok dolgot kielemzett a csapat és én is, hogy megpróbáljunk rájönni, mi történt – és egyértelmű, hogy összességében nem végeztünk jó munkát.”

„Levontuk a következtetéseket, elvégeztük az elemzéseket, ezen a hétvégén megpróbáljuk helyretenni a dolgokat és megpróbálunk jobban teljesíteni.”

„Még mindig vannak dolgok, amihez hozzá kell szoknunk, amit meg kell értenünk. Világos, hogy nem számítottunk arra, hogy a közepes keverék úgy fog viselkedni, ahogy láttuk. Nem a tervek szerint mentek a dolgok. De az alapján, amit korábban láttunk, azt gondoltuk, hogy rendben lesz – de nem ez volt a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: Levontuk a tanulságokat, most jobban kell teljesítenünk
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon
Piastri egyáltalán nem bánta meg, hogy a McLarenhez szerződött
Alonso: Most jobb tempóval gyűrtük le a Ferrarit és a Mercedest, ami remek hír!
Hamilton: Furcsa magunk mögött látni a Ferrarit

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!