Sainz: Nem kész katasztrófa a Ferrari, ahogy sokan mondják - F1VILÁG.HU

Sainz: Nem kész katasztrófa a Ferrari, ahogy sokan mondják

Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője védelmébe vette csapatát az F1-es Francia Nagydíjon alkalmazott stratégia miatt – szerinte az istálló a legjobb döntést hozta az adott pillanatban, még akkor is, ha ezzel lecsúszott a dobogóról.

Sainz remek versenyzést produkált a vasárnapi Francia Nagydíjon, ahol a 19. helyről indulva a mezőny elejéig zárkózott fel. A futam végén a 3. helyen haladt, miután megelőzte a Red Bull pilótáját, Sergio Perezt, ám a csapat kihívta őt kerékcserére, így a 9. helyre csúszott vissza

A spanyol pilóta végül az 5. helyig zárkózott fel, itt is intette le a kockás zászló. 

„A győzelem nem, de a dobogós hely lehetséges lett volna egy tökéletes versennyel” – mondta a spanyol. 

Sainzot egy büntetés is hátráltatta a futamon, miután az első kiállása során a Ferrari nem biztonságos módon engedte őt vissza a pályára – vagyis éppen Alexander Albon elé engedte ki őt, akinek le is kellett fékeznie a bokszutcában. A versenybírák emiatt 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amit a futam végi kiállásakor töltött le a Ferrari pilótája. 

„A 19. helyről rajtoltunk, és azzal együtt, hogy hogy ment a kiállás, az 5. helyen végeztünk és bezsebeltük a leggyorsabb körért járó pontot – ez így rendben van, elfogadom” – összegezte versenyét Sainz. 

A spanyol pilóta védelmébe vette a Ferrarit, a csapatot ugyanis számos kritika éri mostanában a rossz stratégiai döntések miatt. 

„Úgy gondolom, a csapat nagyon jó munkát végzett a stratégiával. A Ferrarinál nagyon sok kritikát kapunk olyan dolgok miatt, amelyeken más csapatok esetében átsiklanak.” 

„Nem egy katasztrófa a csapat, mint ahogy az emberek mondják” – folytatta. „Szeretjük megbeszélni a dolgokat. Igen, ki akartunk menni, láttam egy dobogós helyezést magam előtt. Soha nem tudhatjuk. A csapatnak sokkal több adat áll rendelkezésére. A legjobb szándékkal és a legjobb lelkiismerettel tették.

„Az én nézőpontom az, hogy ha nem tudtam volna megelőzni Checót, akkor kiálltam volna. Amikor megelőztem őt, akkor azt gondoltam, nézzük meg, hogy el tudok-e húzni. Azon a ponton a számok azt mondták, hogy lehetetlen, hogy elmenjek a végéig. A csapat úgy döntött, hogy biztosra megy. Abban a pillanatban én máshogy éreztem, de én nem láttam a számokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!