Sajtóhír: Az egykori Renault-tól érkezhet a Williams technikai főnöke - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Az egykori Renault-tól érkezhet a Williams technikai főnöke

HIRDETÉS
A Williams Forma-1-es csapata napokon belül bejelentheti Nick Chester technikai igazgató leigazolását, derült ki a Brit Nagydíj hétvégéjén.
Alexander Albon (THA) Williams Racing FW45 makes a pit stop.
Formula One World Championship, Rd 1, Bahrain Grand Prix, Sunday 5th March 2023. Sakhir, Bahrain.

A Williams istállója François-Xavier Demaison tavaly év végi távozása óta keres technikai igazgatót, akit James Vowles csapatfőnök szerint azóta már le is igazoltak. Vowles erről még az Osztrák Nagydíj hétvégén számolt be, azt azonban nem árulta el, kiről van szó.

A szakember kilétéről először a Formula.hu adott hírt, amely lap szerint a Renault F1-es alakulatának egykori vezetőjét, Nick Chestert nevezték ki technikai igazgatónak. Chester 2020-ban hagyta maga mögött az enstone-i alakulatot, azóta a Mercedesnél, valamint a McLaren Formula-E-csapatánál is megfordult. A téma kapcsán a Williams az alábbi módon reagált.

„Több magas beosztású pozíció kapcsán tartunk toborzást, és elég időt kívánunk szánni a folyamatra ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő személyeket. Nem kívánunk híresztelésekre reagálni” – kommentálta a csapat.

A Williams hosszú évek óta a Forma-1 sereghajtójának számít, az azt tulajdonló Dorilton Capital azonban jó ideje azon dolgozik, hogy visszaállítsa a csapat régi fényét. E folyamat részét képezte korábban James Vowles, a Mercedes technikai igazgatójának leigazolása csapatfőnöki posztra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!