Sajtóhír: Csak az Andretti nevezését fogadta el az FIA - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Csak az Andretti nevezését fogadta el az FIA

A legfrissebb médiajelentések szerint a négy közül csupán egy istálló pályázatát fogadja el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Forma-1-es szereplésre vonatkozó tenderen.

A sportot irányító testület által kiírt pályázatban a hírek szerint négy jelentkező volt, az Andretti, a Forma-2-ben szereplő Hitech, illetve Carlin, valamint az LKYSUNZ néven futó ázsiai start-up.

Az FIA hónapokat töltött azzal, hogy kiértékelje a beérkezett pályázati anyagokat, a Motorsport-Total.com értesülései szerint pedig mostanra eldőlt az is, hogy csupán egyetlen nevező, mégpedig az Andretti pályázatot fogadja el. Az amerikai versenyistálló a Cadillackel karöltve kíván csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez, bár a végső döntést ezzel kapcsolatban a száguldó cirkusz vezetősége mondja majd ki.

Az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali többször hangsúlyozta korábban, egy új istállónak mindenképp értéket kell képviselnie, jelenleg pedig nem érzik szükségét annak, hogy bővüljön a mezőny, mint ahogy a csapatok sem lelkesednek túlzottan egy új versenyistálló érkezése kapcsán.

A Motorsport-Total.com értesülései szerint – bár hivatalos megerősítés nem érkezett ezzel kapcsolatban – az LKYSUNZ, a Hitech, valamint a Rodin Carlin csapatát is értesítették már arról, hogy pályázatukat nem volt megfelelő a pozitív elbíráláshoz.

Úgy tudni, az LKYSUNZ új dokumentumokat küldött be annak reményében, hogy felülvizsgálják majd pályázati anyagukat, erre azonban igencsak csekély az esély. Azt nem tudni, hogy a három istálló miért nem ment át a rostán. A pozitív elbíráláshoz a csapatoknak nemcsak azt kell bizonyítaniuk, hogy megfelelő anyagi forrásokkal rendelkeznek, hanem azt is prezentálniuk kell, hogy miképp tervezik fenntarthatóvá tenni projektjüket annak érdekében, hogy megvalósítsák a Forma-1 által 2030-ra kitűzött karbonsemlegességet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!