Sajtóhír: Csapatot indítana az F1-ben az Audi és a Porsche! - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Csapatot indítana az F1-ben az Audi és a Porsche!

HIRDETÉS
Német sajtóértesülések szerint egyre nagyobb az esélye arra, hogy a Volkswagen Csoport nemcsak motorszállítóként, hanem saját csapatokkal kíván részt venni a Forma-1-ben két gyártójával, az Audival és a Porschéval.
Audi Sport ABT Schaeffler Audi logo

A német konszern várhatóan heteken belül döntést hoz arról, hogy az új motorformula 2026-os bevezetésekor csatlakozik-e a száguldó cirkuszhoz. Bár az eddigi hírek leginkább arról szóltak, hogy az Audi és a Porsche motorgyártóként érkezne meg a Forma-1-be, a legfrissebb információk szerint egyáltalán nem ez a helyzet.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap csütörtöki cikkében arról számolt be, a két gyártó most azt tervezi, hogy saját csapatot indít a királykategóriában. A lap úgy tudja, a McLarennel és a Red Bull-lal már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az illetékesek. A hírek szerint az Audi felvásárolná a McLarent, míg a Porsche nagyon szoros együttműködést alakítana ki a Red Bull Racinggel.

Az, hogy az Audi ajánlatot tesz a McLarennek, már hónapokkal ezelőtt felmerült, akkor azonban a felek még cáfolták a felvásárlásról szóló híreket. A wokingi gárda jelenleg a Mercedes erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A Porsche a Red Bull-lal és az AlphaTaurival is együttműködne a jövőben – mindkét csapat a Honda által gyártott erőforrásokat használja az F1-ben, a japánok azonban a tavalyi szezont követően kivonultak a száguldó cirkuszból.

Nem ez lenne egyébként az első alkalom, hogy a Porsche szerepel a Forma-1-ben: a stuttgarti gyártó már az ’50-es években is jelen volt a királykategóriában gyári csapatként, majd 1980-ban a McLaren partnereként ért el komoly sikereket a száguldó cirkuszban. Végül a Footwork csapatával megélt kiábrándító együttműködés után, 1991-ben távoztak.

A Volkswagen Csoport igazgatósága várhatóan február végén dönt majd a Porsche és az Audi Forma-1-es szerepléséről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sajtóhír: Csapatot indítana az F1-ben az Audi és a Porsche!
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!