Sauber megérti, ha Vasseur igent mond a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Sauber megérti, ha Vasseur igent mond a Ferrarinak

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Peter Sauber szerint egyáltalán nem meglepő az, hogy Frederic Vasseur elhagyja az Alfa Romeo csapatát a Ferrari kedvéért.
VASSEUR Frederic (fra), Team Principal of Alfa Romeo Racing ORLEN, portrait during the Formula 1 Heineken Gran Premio D’italia 2021, Italian Grand Prix, 14th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from September 9 to 12, 2021 on the Autodromo Nazionale di Monza, in Monza, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI

Olasz sajtójelentések szerint akár már karácsony előtt bejelentheti a Ferrari, hogy az Alfa Romeótól érkező Vasseur lesz a távozó Mattia Binotto utódja a csapatfőnöki székben. A hivatalos bejelentés egyelőre még várat magára, az Alfa Romeo akár már a héten megerősítheti csapatfőnökének távozását, aki így akár már január elején munkához láthat a Ferrarinál.

A hinwili istálló egykori névadó tulajdonosa, Peter Sauber azt mondja, megérti, ha Vasseur igent mond az olaszoknak. Amikor megkérdezték arról, meglepőnek tartja-e, hogy Vasseur várhatóan a Ferrarinál folytatja pályafutását a Forma-1-ben, így felelt: „Igen is, meg nem is. De ha az ember kap egy ajánlatot a Ferraritól, mennie kell.”

Sauber ugyanakkor figyelmeztette is Vasseurt: „Bárki, aki ismeri a Ferrari történelmét – egészen a vállalat alapítójáig, Enzóig visszamenőleg – tudhatja, hogy a csapatfőnökök általában rövid életűek itt. Egyetlen kivétel volt, Jean Todt, aki több mint 12 éven át irányította a csapatot!”

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki veszi át Vasseur helyét az Alfa Romeónál, Sauber azonban elárulta. „Örülök, hogy nem nekem kell ellátnom ezt a feladatot!”

A svájci szakember azt ugyanakkor nem tartaná meglepőnek, ha a csapattal hamarosan szövetkező Audi is bele szeretne szólni a döntésbe.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!