Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

Schumacher: A második F2-es idény előny lehet az F1-hez

SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing C38, portrait during Formula 1 tests from April 2 to 3, 2019 at Bahraïn, Sakhir - Photo Antonin Vincent / DPPI
Ugródeszkául szolgálhat a Forma-1 felé a 2020-as, második Forma-2-es idény Mick Schumacher számára. A német versenyző a további fejlődést tűzte ki célul.

Schumacher a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi megnyerése után idén debütált a Forma-2-ben, a Hungaroringen pedig első győzelmét is megszerezte a sorozatban.

A német versenyző ráadásul januárban a Ferrari akadémiájára is bekerült, a Forma-1-es debütálásra viszont egy ideig még várnia kell.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia 2020-ban is a Forma-2-ben folytatja a versenyzést, bár a hírek szerint felmerült, hogy Antonio Giovinazzi helyét átvehetné az Alfa Romeo csapatánál. Végül az istálló az olasz versenyző mellett döntött.

„Nyilvánvaló, hogyha az ember lehetőséget kap a Forma-1-ben, akkor megragadja – nekem még nem érkezett el ez a lehetőség” – mondta Mick Schumacher a Motorsport.com című lapnak. „Ez teljesen nyitott és világos dolog.”

„De a következő döntés a Forma-2-ben maradás volt. Számomra ez volt a legintelligensebb és legészszerűbb döntés, illetve kategória. A Forma-2-ben jövőre új gumik lesznek [18 colosak], ami pozitívum lesz, hiszen az F1 is ilyenekre vált 2021-ben.”

„Ha akkor sikerül az F1-be jutnom, az előny lehet számomra. Nyilván más a két dolog, de szerintem egy juniorkategóriában az ilyen csak segíthet engem a tapasztalatszerzésben. És talán más pozícióba is helyez a következő évre.”

Schumacher a Hungaroringen aratta első F2-es győzelmét | Fotó: Formula 2

Schumacher értékelte a 2019-es szezont is. A német úgy véli, a számos műszaki probléma miatt nem sikerült mindig megmutatnia, mire képes.

„Azt gondolom, a nyers teljesítményt tekintve pozitív idény volt. A megbízhatóság tekintetében viszont negatív” – magyarázta.

„Volt pár futam, ahol elvették tőlünk a pozíciókat, illetve a pontokat, habár nagyon jó hétvégét teljesíthettünk volna. Sajnos az F2-es versenyhétvégék formátuma olyan, hogy az első verseny meghatározza, honnan indulsz a másodikon. Nekem a legtöbb problémám az első versenyeken akadt, ami azt jelentette, hogy gyakorlatilag az egész hétvége ment a levesbe.”

„Ez nagyon balszerencsés dolog, mert szerintem nagyon jó hétvégéket teljesíthettünk volna, és sok pontot gyűjthettünk volna, és más helyen végezhettem volna a bajnokságban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!