Schumacher jó eséllyel pályázhat Hamilton helyére? - F1VILÁG.HU

Schumacher jó eséllyel pályázhat Hamilton helyére?

HIRDETÉS
Mick Schumachernek jó esélye lehet arra, hogy a Mercedes egyik versenyzője legyen a 2025-ös Forma-1-es idényben — mondja nagybátyja, a korábbi autóversenyző, Ralf Schumacher.
2023 Barcelona, Pirelli Test, Day 1 - Sebastian Kawka Mercedes Mick Schumacher

A fiatal német pilóta korábban két szezont töltött el az F1-ben a Haas csapatánál, a 2022-es szezont követően azonban az amerikai istálló megvált tőle. Schumachert ezután a Mercedes karolta fel, az istálló hivatalos tartalékversenyzője lett ugyanis, és idén is ebben a szerepkörben dolgozik majd — emellett viszont rajthoz áll az Endurance.-világbajnokság mezőnyében is az Alpine csapatával.

Csütörtökön kiderült, Lewis Hamilton az idei szezont követően távozik a Mercedestől, a német csapatnak tehát meg kell találnia majd a hétszeres világbajnok utódját a következő évadra.

„Nem lesz olyan sok esélyes” — mondta a német Sky televíziónak a korábbi Forma-1-es versenyző, Ralf Schumacher. „Az a kérdés, Toto Wolff mit akar. Russell, ha nem hibázik, kétségkívül képes Lewis nyomdokába lépni, és vezetni a csapatot. A kérdés most az, hogy a tapasztalatot választják-e, vagy egy új, fiatal srácot hoznak.”

„Mick kétségkívül az egyik legjobb opció lenne a fiatalok közül, de természetesen ott van a piacon Carlos Sainz is, még akkor is, ha szerintem nagy valószínűséggel az Audinál köt majd ki.”

„Azt gondolom, Micknek jók az esélyei, és szerintem megérdemli a lehetőséget. Russell mellett építeni lehetne rá a jövőben. Ez meggyőződésem — most már csak az kell, hogy Toto Wolff is hasonló véleményen legyen.”

„De én eddig csak pozitív dolgokat hallottam tőle Mickről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!