Schumacher nyitottsága óriási segítség a Haas csapatának - F1VILÁG.HU

Schumacher nyitottsága óriási segítség a Haas csapatának

Mick Schumacher nyitottsága és konstruktív hozzáállása óriási segítség mindenki számára a Haas Forma-1-es csapatánál – nyilatkozta nemrég az amerikai istálló vezető versenymérnöke, Ayao Komatsu.

Schumacher idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, így a 2021-es év számára természetesen jobbára a tanulásról szól. A német pilóta viszont magabiztosan szerepelt a bajnokság első felében, és bár pontot még nem szerzett, csapattársánál, Nikita Mazepinnél rendre jobban szerepel.

A Haas csapatának nincs egyszerű dolga idén, hiszen két újonc pilótával kell helytállnia, az istálló főmérnöke szerint viszont Schumacher hozzáállása óriási segítség a csapatnak.

 

„Már kezdettől fogva világos volt mindannyiunk számára, hogy nagyon-nagyon nyitott minden elképzelésre” – mondta Ayao Komatsu. „Ha tehát azt mondjuk neki, ’oké, próbáljuk meg ezt, miért nem megyünk el ebbe az irányba?’, még ha nem is ért egyet vele, örömmel kipróbálja. Legyen szó akár az autó beállításairól, akár a menedzsmentről, a vezetési stílusról, legyen szó egy körről, vagy a versenytávról, mindig kipróbálja.”

„És így nagyszerű adatokhoz jutunk hozzá. És akár működik, akár nem, ő megcsinálta, szóval vannak adataink és visszajelzéseink.”

„Nyitott és hajlandó kipróbálni mindent, és képes konstruktív lenni az olyan helyzetekben, mint amilyen a bakui volt, amikor problémája volt az autóval. Nagyon összefüggéstelen edzése volt. De persze meggyőződésem, hogy frusztrált és dühös volt az autóban. Viszont higgadt és konstruktív maradt, és lenyűgöző visszajelzéseket adott. És amikor valaki így dolgozik, az mindenki számára hasznos.”

„Minden területen nagyot lépett előre, de azt gondolom, a legutóbbi néhány versenyen főleg a gumikezelésben fejlődött sokat.”

Komatsu beszélt Nikita Mazepinről is: a szakember azt mondta, bár az orosz nehezebben kapta el a ritmust, ő is szépen fejlődik a csapatnál.

„Mick nagyon jól teljesít. Igazán remek előrelépéseket tett. Nikita is kezd odaérni. Kezdetben egy kicsit hátrányban volt. De nekünk az is a feladatunk, hogy megértsük, mennyire más karakterisztikára van szüksége Nikitának ahhoz, hogy kényelmesen érezze magát. Dolgozunk még ezen. De ő is szépen fejlődik. Folyamatosan dolgozunk rajta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher nyitottsága óriási segítség a Haas csapatának
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!