Friss hírek

Schumacher szerint fontos, hogy F2-es bajnokként érkezhet meg az F1-be

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick azt mondja, nagyon boldog amiatt, hogy Forma-2-es bajnokként debütálhat jövőre az autósportok csúcsosztályában, a Forma-1-ben – habár a szezon utolsó versenye nem úgy sikerült számára, ahogy szerette volna.

A német versenyző múlt hétvégén biztosította be Forma-2-es bajnoki címét, 2 évvel azt követően, hogy megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot is.

Az már az utolsó versenyhétvége előtt biztossá vált, Schumacher 2021-ben kategóriát válthat, hiszen jövőre már a Forma-1-ben versenyezhet a Haas csapatával.

Hirdetés
 

A 22 esztendős versenyző Bahreinben elárulta, nagyon örül annak, hogy F2-es bajnokként érkezhet meg a száguldó cirkuszba.

„Szerintem nagyon fontos ez. Ha egy bajnoki címmel az önéletrajzodban érkezhetsz meg az F1-be, az mindig nagyszerű” – fogalmazott.

„Már szereztem egyet az F3-ban, most pedig az F2-ben is, az egyik legerősebb sorozatban. És nagyszerű ellenfelek ellen sikerült megtenni: Dan Ticktum ott volt az F3-ban, amikor harcoltunk, most pedig Callum Ilott ellen küzdöttem, akit jól ismerek a Ferrari akadémiájáról.”

„Nagyszerű kihívás volt, és azt gondolom, minél erősebbek az ellenfelek, annál többet fejlődik az ember versenyzőként.”

Schumacher elismerte, kicsit csalódott amiatt, hogy nem sikerült szép eredményt elérnie az utolsó versenyen.

„Nagyon izgalmas verseny volt, de egy kicsit csalódott vagyok a teljesítményem miatt. Viszont elég jól dolgoztunk ahhoz a teljes év során, hogy megengedjünk magunknak egy rossz versenyt. Minden volt ez, csak nem könnyű. Nagy volt a szél, és nagyon poros volt a pálya. Nem volt könnyű, de az a lényeg, hogy most itt vagyunk.”

A fiatal pilóta elárulta, már a szezon elején nagyon nagy célokat tűzött ki maga elé.

„Bizonyítani akartam magamnak, hogy okkal vagyok itt. A szezon eleje nyilván nem úgy ment, ahogy terveztük. Nem sikerült mindent jól összerakni, és ez főleg az én részemről történt így. Szerintem a csapat egész évben nagyszerűen dolgozott. És aztán lépésről lépésre elkezdtek jönni a dobogós eredmények, majd az a két győzelem is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!