Friss hírek

Seidl: Szép emlékekkel távozom a McLarentől

Hálás a McLarennek az elmúlt 3 évért az istállótól távozó Andreas Seidl. A szakember a Sauber vezérigazgatójaként folytatja – ezt kedden jelentették be.

Seidl 2019 januárjában vette át a McLaren F1-es csapatának irányítását, kedden azonban kiderült, azonnali hatállyal távozik a csapattól. A német szakember a Sauber vezérigazgatójaként folytatja tevékenységét, egyik első és legfontosabb feladata pedig az lesz, hogy kiválassza az F1-es istálló új csapatfőnökét Fred Vasseur távozását követően.

„2019-ben csatlakoztam a McLarenhez, és nagyon élveztem a Zakkel [Brown], illetve a csapattal való közös munkát” – fogalmazott Seidl. „Sikerült néhány remek eredményt elérni, és mindig szép emlékeket őrzök majd a csapatról, Monza számomra különösen egy csúcspontja a pályafutásomnak.”

Hirdetés
 

„A csapat felfelé ívelő pályán van, én pedig szeretném megköszönni mindenkinek a támogatását, a bizalmát és az elkötelezettségét. Köszönöm Zaknek és a részvényeseknek, hogy megértik személyes döntésemet, miszerint egy új kihívást vállalok. A legjobbakat kívánom Andreának és a csapatnak a jövőre.”

Miután a Sauber 2026-ban szövetségre lép az Audival, Seidl lesz az egyik kulcsember a német gyártó Forma-1-es projektjében.

„Üdvözöljük jövőbeli partnerünk választását” – mondta Oliver Hoffmann, az Audi AG technikai igazgatója. „Andreas Seidl rengeteg tapasztalattal rendelkezik, melyeket a különféle motorsport-programokban szerzett vezetőként úgy a gyártói, mint a Forma-1 oldalán. A motorsportban elért eredményei igazán lenyűgözőek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!