Stroll orvosa telefonon állította fel diagnózisát - F1VILÁG.HU

Stroll orvosa telefonon állította fel diagnózisát

HIRDETÉS
A Racing Point Forma-1-es csapatát irányító Otmar Szafnauer elárulta, Lance Stroll diagnózisát, miszerint nincsenek koronavírusra utaló tünetei, telefonon állította fel a versenyző saját orvosa az Eifel Nagydíj hétvégéjén.
Otmar Szafnauer, Team Principal and CEO, Racing Point, holds a Press Conference regarding Lance Stroll

Szerdán derült ki, a kanadai pilóta is megfertőződött a koronavírussal – ez azonban csak a nürburgringi futam másnapján igazolódott be, amikor megérkezett a teszt eredménye.

Stroll nem versenyzett a legutóbbi versenyen, miután influenzaszerű tünetekre és gyomorbántalmakra panaszkodott, az Eifel Nagydíj előtti kedden elvégzett koronavírus-tesztje pedig negatív eredményt hozott.

Stroll megbetegedése számos kérdést vetett fel azzal kapcsolatban, mennyire működik biztonságosan a Forma-1 által felállított „buborék”, és úgy tudjuk, csapata, a Racing Point a kialakult helyzet miatt figyelmeztetést is kap majd a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA), amiért nem tesztelték le a pilótát újra a Nürburgringen, amikor panaszai voltak.

Otmar Szafnauer csapatfőnök Portimaóban elárulta, Stroll orvosának tanácsait követték – aki egyébként nem is volt a helyszínen, telefonon keresztül állított fel diagnózist!

„Émelygett a gyomra, szinte folyamatosan. És Lance felhívta az orvosát. Szóval mit kellene nekem csinálnom? Nem? Ahelyett, hogy Otmarra hallgatott volna, felhívta az orvosát. Én nem vagyok orvos!” – mondta Szafnauer.

„Ő Lance privát orvosa Svájcban… és ez egy telefonhívás volt. Ugyanarról az emberről beszélünk, akit Lance meglátogatott Oroszország után. Már az Orosz Nagydíj után gyomorpanaszai voltak, teszteltük őt párszor.”

Szafnauer szerint az orvos által mondottak alapján úgy ítélték meg, nem szükséges újra letesztelniük a versenyzőt, sem pedig a személyzetet.

„Utólag persze csodálatos dolog ez, de ne felejtsük el, hogy a versenyhétvége előtti tesztje negatív lett. Oroszország után két negatív tesztet produkált. A tünetei pedig már megvoltak Oroszország után.”

„Most, hogy volt egy tesztje vasárnap, ami pozitív lett, igen, utólag már könnyű okosnak lenni. De nem szabad elfelejteni, hogy az akkori információk alapján nem lett volna szükség [az újabb tesztelésre]. Még csak eszembe sem jutott, hogy ’gyerünk tesztelni’.”

Hirdetés

Szafnauer visszautasítja azt is, hogy csapata nem vette komolyan a biztonsági protokollokat.

„Szeretnénk először is rámutatni arra, hogy többet tesztelünk, mint a bolygó bármely más vállalkozása. Nemcsak F1-es csapatoknál, bármely más vállalkozásnál a világon.”

„Kétszer letesztelek minden alkalmazottat egy héten a gyárban. Több mint 15 ezer tesztet végeztünk eddig. És 6 pozitív eset volt.”

„Tesztelünk, és komolyabban vesszük ezt a vírust bárki másnál. Egy versenyhétvége után érkezéskor leteszteljük a személyzetet. Mi vagyunk az egyetlenek, akik így tesznek, senki más.”

„Azt gondolom, nem fogunk másképp csinálni semmit. Egyszerűen nem tudunk már mit megtenni. Ahogy mondtam, verseny után hazaérkezéskor mindenkit tesztelek, mielőtt belépnek a gyárba, heti kétszer, kedden és pénteken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!