Stroll világossá tette csapata számára, nem elégszik meg Alonso dobogóival - F1VILÁG.HU

Stroll világossá tette csapata számára, nem elégszik meg Alonso dobogóival

Nem elégszik meg a dobogós eredményekkel az Aston Martin Forma-1-es csapatának tulajdonosa, Lawrence Stroll – erről az istállót irányító Mike Krack beszélt azt követően, hogy a silverstone-iak idei harmadik dobogós eredményüket is megszerezték.

A brit istálló számára parádésan indult a 2023-as idény, hiszen Fernando Alonso révén Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is egy harmadik helyet szereztek – a remek eredményeknek hála pedig az istálló a Red Bull mögött a 2. pozíciót foglalja el a konstruktőrök versenyében.

Lawrence Stroll tulajdonos viszont nem elégszik meg ennyivel, győzni szeretne az F1-ben, ezt pedig világossá is tette az istálló vezetősége számára. Minderről Mike Krack csapatfőnök beszélt azok után, hogy az Aston Martin Melbourne-ben idei legjobb eredményét érte el a megszerzett 3. és 4. helyekkel.

 

„A csapat küldetése nagyon világos” – mondta Krack az ausztráliai remek szereplés után. „[Stroll] nem is késlekedett azzal, hogy azt mondja nekünk: ’Mikor lesz az, hogy megnyerjük a következőt?’ Nyilvánvalóan örül, hogy megtettünk egy lépést, de ez nem elég az ő ambícióihoz.”

„Lawrence esetében az a jó, hogy tudod, hányadán állsz – többet akar, és jobban is kell szerepelnünk.”

A csapatfőnök arról is beszélt, bizakodóan várják a folytatást, hiszen idei autójuk eddig valamennyi helyszínen ütőképesnek mutatkozott.

„Három különböző pályán jártunk eddig, ezek pedig eltérő karakterisztikával rendelkeztek. Mivel versenyképesek voltunk mindhárom helyszínen, magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy más pályákon is ez lesz a helyzet. De nagyon eltérő pályák jönnek: következik Baku a hosszú egyeneseivel, majd Monaco, ahol nincsenek egyenesek. Ezek a dolgok egy kicsit az erőviszonyokat is átbillenthetik.”

Az Aston Martin csapatfőnök emellett Alonsót is méltatta, aki 41 évesen, a mezőny rangidőseként parádés teljesítményre képes.

„Fantasztikus. Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy három dobogós eredményünk les három verseny után, nem hittem volna el. Megmutatja, micsoda bajnokkal rendelkezünk, ő egyszerűen hihetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Stroll világossá tette csapata számára, nem elégszik meg Alonso dobogóival
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!