Friss hírek

Súlyos kérdéseket vet fel Stroll pozitív koronavírus-tesztje

Komoly kérdéseket vett fel Lance Stroll pozitív koronavírus-tesztje annak kapcsán, hogy mennyire biztonságos a Forma-1-es világbajnoki sorozat által alkalmazott protokoll.

A kanadai versenyző nem állt rajthoz a másfél héttel ezelőtti Eifel Nagydíjon, miután nem érezte jól magát – a Racing Point versenyautóját így Nico Hülkenberg vezethette.

Stroll influenzaszerű tünetekre és gyomorbántalmakra panaszkodott, ezért nem versenyzett a Nürburgringen, szerdán azonban kiderült, a verseny utáni estén elvégzett koronavírus-tesztje pozitív eredményt hozott.

Hirdetés
 

A Stroll által kiadott rövid közleményből kiderült, az Eifel Nagydíj előtti kedden elvégzett koronavírus-tesztje negatív lett, így beléphetett a nürburgringi paddockba, ám mivel nem érezte jól magát, motorhome-jában maradt, végül vasárnap reggel hazautazott, és csak aznap este végeztek el rajta újabb koronavírus-tesztet.

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan fordulhat elő az, hogy a betegséggel küszködő Strollt nem tesztelték le újra még a Nürburgringen, és vajon hány emberrel érintkezhetett – feltehetőleg már fertőzötten – az F1-es paddockban, amíg ott tartózkodott.

A Racing Point csapatát irányító Otmar Szafnauer még a Nürburgringen azt mondta, biztos benne, Stroll nem fertőződött meg a koronavírussal, és mivel nem voltak klasszikus koronavírusos tünetei, nem látták szükségét az újabb tesztelésnek.

A mai fejleményekkel kapcsolatban egyelőre sem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), sem a Forma-1, sem pedig a Racing Point vezetősége nem adott ki közleményt, pedig a történtek kapcsán számos megválaszolandó kérdés merül fel.

Stroll egyébként azt mondja, 10 napot karanténban töltött, 100 százalékos állapotban van, és hétfői koronavírus-tesztje már negatív eredményt hozott, készen áll tehát arra, hogy versenyezzen a hétvégi Portugál Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!